Foto: zuzlik0402
veľkonočná
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
1 bal. |
|
80 g |
|
95 g |
|
Tvarohová plnka: | |
500 g |
|
150 g |
|
300 ml |
|
2 bal. |
|
30 g |
|
|
|
|
|
|
|
Likérová plnka: | |
200 ml |
|
10 g |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
|
Postup
-
1
Z bielkov a kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s vanilkovým cukrom, potom obe hmoty spojíme a pridáme preosiatu múku. Vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej okrúhlej formy a upečieme cca 20 minút na 180 stupňoch.
- 2
Cesto necháme v okrúhlej forme, potrieme ho lekvárom a navrstvíme tvarohovú plnku: z mlieka a šľahačky v prášku vyšľaháme tuhú hmotu, tvaroh vymiešame v miske s práškovým cukrom, odoberieme si pár lyžíc a do zvyšku pridáme nasekanú horkú čokoládu, gumených medvedíkov a hrozienka a zľahka vmiešame šľahačku. (Nasekanú čokoládu je predtým lepšie trochu potriasť v sitku aby tie najmenšie čiastočky nepofarbili tvaroh.)
- 3
V niekoľkých lyžiciach vody (podľa návodu) necháme napučať želatínu, potom ju zohrejeme (nesmie vrieť), odstavíme a rýchlo do nej vmiešame odobratých pár lyžíc tvarohu a až potom vlejeme do tvarohovej zmesi a navrstvíme na korpus. Necháme stuhnúť.
- 4
Želatínu necháme napučať vo vaječnom likéry, potom zohrejeme (nevaríme) a keď sa rozpustí, rýchlo vmiešame kyslú smotanu s vanilkovým cukrom a navrstvíme na stuhnutú tvarohovú plnku. Opäť necháme dobre stuhnúť.
- 5
Potom už len ozdobíme podľa príležitosti, napr. zafarbeným strúhaným kokosom, čokoládovými keksíkmi a kvietkami z cukrárskej hmoty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu