Likérová torta

zuzlik0402 - fotkazuzlik0402, 31. marca 2013

veľkonočná

Suroviny

Cesto:
3 ks
1 bal.
80 g
95 g
Tvarohová plnka:
500 g
150 g
300 ml
2 bal.
30 g
Likérová plnka:
200 ml
10 g
200 g
1 bal.




Postup

  1. 1

    Z bielkov a kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s vanilkovým cukrom, potom obe hmoty spojíme a pridáme preosiatu múku. Vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej okrúhlej formy a upečieme cca 20 minút na 180 stupňoch.

  2. 2

    Cesto necháme v okrúhlej forme, potrieme ho lekvárom a navrstvíme tvarohovú plnku: z mlieka a šľahačky v prášku vyšľaháme tuhú hmotu, tvaroh vymiešame v miske s práškovým cukrom, odoberieme si pár lyžíc a do zvyšku pridáme nasekanú horkú čokoládu, gumených medvedíkov a hrozienka a zľahka vmiešame šľahačku. (Nasekanú čokoládu je predtým lepšie trochu potriasť v sitku aby tie najmenšie čiastočky nepofarbili tvaroh.)

  3. 3

    V niekoľkých lyžiciach vody (podľa návodu) necháme napučať želatínu, potom ju zohrejeme (nesmie vrieť), odstavíme a rýchlo do nej vmiešame odobratých pár lyžíc tvarohu a až potom vlejeme do tvarohovej zmesi a navrstvíme na korpus. Necháme stuhnúť.

  4. 4

    Želatínu necháme napučať vo vaječnom likéry, potom zohrejeme (nevaríme) a keď sa rozpustí, rýchlo vmiešame kyslú smotanu s vanilkovým cukrom a navrstvíme na stuhnutú tvarohovú plnku. Opäť necháme dobre stuhnúť.

    Likérová torta - obrázok 4
  5. 5

    Potom už len ozdobíme podľa príležitosti, napr. zafarbeným strúhaným kokosom, čokoládovými keksíkmi a kvietkami z cukrárskej hmoty.

    Likérová torta - obrázok 5

Diskusia k receptu

gacy
Skoda ze som moc nepochopila postup ale teda torta je nadherna ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia