Torta Letné pokušenie
Komerčný recept
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Na cesto: | |
| 4 ks |
|
| 60 g |
|
| 1 bal |
|
| štipka |
|
| 1/2 ČL |
|
| 120 g |
|
| 80 g |
|
| 40 g |
|
| 4 ks |
|
| 60 g |
|
| Na náplň: | |
| 1 bal |
|
| 250 ml |
|
| 1 zarovnaná PL |
|
| 3 zarovnané PL |
|
| 250 g |
|
| 150 g |
|
| z 1 citróna |
|
| 200 g (čerstvé, mrazené alebo kompótované) |
|
| 2 PL (alebo jogurt) |
|
| Na ozdobenie: | |
| 50 g |
|
| 1 bal |
|
| 20 g |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta ušľaháme elektrickým ručným šľahačom žĺtky, cukor, vanilkový cukor, soľ a arómu do peny. Dôkladne premiešame krupicu, mandle a múku. Z bielkov a cukru vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni tuhý sneh. Do peny zľahka ručne vmiešame striedavo múku a sneh. Cesto naplníme do tortovej formy s dnom vyloženým papierom na pečenie a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 30 minút
- 2
Na prípravu náplne necháme želatínu napučať v studenej vode. Za stáleho miešania zvaríme v kastróle mlieko, cukor a detskú krupicu. Odložíme zo sporáka, vmiešame želatínu a necháme mierne vychladnúť. Pridáme kyslú smotanu, cukor a citrónovú šťavu. Do polovice náplne vmiešame drobné ovocie.
- 3
Vychladnutý korpus jedenkrát pozdĺžne rozkrojíme, okolo spodného plátu upevníme očistený okraj formy a pokvapkáme ovocnou šťavou. Na povrch nanesieme náplň s ovocím, priložíme druhý plát korpusu a opatrne pritlačíme.
- 4
Zvyšnú náplň bez ovocia rozotrieme na povrch torty a na hodinu odložíme do chladničky. Po zatuhnutí formu odstránime a okraj torty posypeme mandľami.
- 5
Na ozdobenie rozmixujeme ovocie ponorným mixérom, zmiešame s tortovým želé a povaríme asi 1 minútu. Tortu ovocným pretlakom pofŕkame.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu