Jarná polievka

safira85 - fotkasafira85, 19. mája 2013
Jarná polievka
Foto: safira85

Výborná zeleninová polievka bez pridania akéhokoľvek bujónu poteší každého, kto má rád zdravé a ľahké jedlá. A moja trojročná neter Majka ju má zo Zobraziť celý popisVýborná zeleninová polievka bez pridania akéhokoľvek bujónu poteší každého, kto má rád zdravé a ľahké jedlá. A moja trojročná neter Majka ju má zo všetkých polievočiek najradšej:)

10 minút
príprava
30-35 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
2 ks
3  ks (alebo 1 veľký)
1 ks
3 strúčiky
1/2 ks
 na dusenie
podľa chuti
podľa chuti
štipka  alebo vôbec nie (malé dieťa)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Všetku zeleninu si očistíme. Mrkvu a petržlen porajbeme na strúhadle, zemiaky tiež porajbeme ale na jemnom konci strúhadla,cesnak prelisujeme, cibuľu a papriku necháme vcelku.

    Jarná polievka - obrázok 1
  2. 2

    Rozpustíme si maslo asi štvť kocky, pridáme prelisovaný cesnak.Cesnak nesmažíme, len ho necháme prevoňať maslo a hneď pridávame nastrúhanú mrkvu a petržlen.

    Jarná polievka - obrázok 2
  3. 3

    Zeleninu trošku podusíme, len toľko, aby nám mrkva pustila farbu (poznáme to tak, že sa nám petržlen začne zafarbovať do červena). Potom pridáme na jemno nastrúhaný zemiak a vcelku cibuľu a bielu papriku.

    Jarná polievka - obrázok 3
  4. 4

    Podlejeme horúcou vodou, osolíme, pridáme rascu, mleté č.k. podľa chuti. Varíme 30 minút kým nám všetka zelenia krásne nezmäkne.

    Jarná polievka - obrázok 4
  5. 5

    Odstavíme a ešte pridáme na jemno nasekanú petržlenovú vňať.A ak treba ešte dochutíme. Dobrú chuť:)))

    Jarná polievka - obrázok 5

Diskusia k receptu

safira85
vegetu samozrejme kto len chce a ked uz tak len domacu a podla chuti:)
safira85
a ja bujony nepouzivam vobec nie je tam nic ine iba sol a kurkuma koli farbe a same emulgatory
mijaita
tak kdo nechce vegetu, at do polevku naleje maggi :-)
alena45
čo je to to biele guľaté v tej polievke ? Vyzerá to ako vajco, ale uvedené tam nie je, tak neviem, je to vajce, nie je to vajce...
angast
@alena45
to biele , čo vyzerá ako vajco , je cibuľa. V postupe o tom píše , že
tam ide nepokrájana. Tu si budeš len tak hryzkať k polievke.
safira85
presne ako hovori @alena45 je to cibula.ja ju mam rada vcelku uvarenu a samozrejme nik iny okrem mna a mojej mamy ju neje:))
angast
nie som @alena45 , ale to mi nevadí a varenú cibuľu mám tiež rád i z kuracej , alebo hovädzej polieky
safira85
@angast prepaaac uz som si dala okuliare)))a mas pravdu z hocakeho vyvaru je varena cibula dobra.niekedy ju davam aj do sosovicovej polievky ked ju robim aj so zeleninou
mirkamt
Tiež máme radi podobnú polievočku z porajbanej mrkvy (petržlen nepoužívam, nemám rada), ale zemiaky dávam na konci. Niekedy skúsim aj podľa teba - porajbané ;-)
evanaaa
Zeleninové polievky sú dobré, výživné a jarnú mám asi najradšej, ale musí byť z prvej jarnej zeleninky, nie zo zimnej mrkvy, petržlenu....najlepšie tá malá mrvička, čo sa ani šúpať ani škrabať nemusí, ale nesmie chýbať jarný kalerábik, kúsok karfiolu, trochu prvého hrášku, atď. Zemiaky by som do nej nedala, tie sa mi tam moc nehodia, skôr do zimných polievok. Ale to neznamená, že tvoja polievočka nie je chutná, len mi nepripadá úplne jarná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia