Špenátové fusilli s jarnou cibuľkou a syrom

martinis - fotkamartinis, 25. júna 2013
Špenátové fusilli s jarnou cibuľkou a syrom
Foto: martinis

Špenát je aj napriek zboreniu mýtu o vysokom obsahu železa stále obľúbenou zeleninou v slovenských kuchyniach, tak, ako ja v mojej. Dnes Martinova švédska Zobraziť celý popisŠpenát je aj napriek zboreniu mýtu o vysokom obsahu železa stále obľúbenou zeleninou v slovenských kuchyniach, tak, ako ja v mojej. Dnes Martinova švédska kuchyňa ponúka špenátové fusilli s jarnou cibuľkou a syrom :)

1
porcia
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ČL
1 ČL
1/2 ks
1/2 kocky
trochu
50 g
štipka
2 ks
1 hrnček
2 ks
 na povrch




Postup

  1. 1

    K čerstvému špenátu sa nie vždy dostaneme, takže možno pokojne použiť aj mrazený. Polovicu veľkej cibule nasekáme najemno a zľahka opražíme na lyžičke masla a lyžičke oleja.

  2. 2

    Na tento základ dáme polovicu špenátovej kocky, alebo adekvátne množstvo čerstvého špenátu, podlejeme trochou mlieka a dusíme až do úplného rozmrazenia.

  3. 3

    Kým sa špenát dusí, dáme si variť fusilli. Päťdesiat gramov syra nahrubo postrúhame, dve jarné cibuľky nasekáme najemno a sušené paradajky nakrájame na prúžky. Dodajú veľmi výraznú chuť, skvele dopĺňajúcu jemný špenát :)

  4. 4

    Syr, štipku soli, cibuľku a veľa mletého čierneho korenia vmiešame do špenátu. Mala by vzniknúť výborná, syrovo-špenátová omáčka s naťahujúcim sa syrom. Až sú cestoviny uvarené, scedíme ich a vložíme do panvice k špenátovej zmesi a naservírujeme na tanier. Podávame posypané čerstvo namletým novým korením, ktoré sa k tomuto zelenému zeleninovému "silákovi" skvele hodí. Doplníme paradajkami a voňavý obed zo zásob je pripravený :)

    Špenátové fusilli s jarnou cibuľkou a syrom - obrázok 4
  5. 5

    Takéto cestoviny si varím kedykoľvek, keď nemám v chladničke nijakú čerstvú zeleninu a potrebujem zlikvidovať zásoby. Variť z nich však neznamená bezhlavo všetko nahádzať do panvice v štýle čo dom dal (nemám rád tento štýl varenia), stačí trocha kreativity a dá sa uvariť chutné a elegantné jedlo, ktorým si dodáme aj bez množstva zeleniny veľa vitamínov a kvalitných sacharidov z celozrnných cestovín :)

Diskusia k receptu

marianne
pekne @martinis ,mam cerstvy spenat a vyborny parmazan,necham sa tebou inspirovat...tvoje lahucke lecepty mam rada..myslim lahucke na travenie:-))
afataga
toto sa ti podarilo, napadlo ma, ze by sa dala pouzit aj rukola miesto spenatu, malo by to este vyraznejsiu chut a chyba mi tam chilli :-)
mariamka
aj mne sa to paci, ja si uvarim vrtulky :)) po tej kacke a fasirkach dobre padne nieco lahsie..
martinis
@marianne : tak to sú základné a dôležité suroviny pre tieto cestoviny, nezabudni na sušené paradajky a napísať, ako si si pochutila ... :))
@afataga : samozrejme, ja špenát teda naozaj môžem, ale s rukolou by to iste nebolo vôbec zlé. v chladničke som nenašiel ani jednu papričku, neviem ako sa to mohlo stať !! :O :) teraz mi napadlo - mohol som použiť aspoň sušenú. nič to, nabudúce :)
@mariamka : ale samozrejme, treba fašírky vyvážiť niečim ľahším, ale stále chutným :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia