Foto: martinis
Špenát je aj napriek zboreniu mýtu o vysokom obsahu železa stále obľúbenou zeleninou v slovenských kuchyniach, tak, ako ja v mojej. Dnes Martinova švédska Zobraziť celý popisŠpenát je aj napriek zboreniu mýtu o vysokom obsahu železa stále obľúbenou zeleninou v slovenských kuchyniach, tak, ako ja v mojej. Dnes Martinova švédska kuchyňa ponúka špenátové fusilli s jarnou cibuľkou a syrom :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
K čerstvému špenátu sa nie vždy dostaneme, takže možno pokojne použiť aj mrazený. Polovicu veľkej cibule nasekáme najemno a zľahka opražíme na lyžičke masla a lyžičke oleja.
- 2
Na tento základ dáme polovicu špenátovej kocky, alebo adekvátne množstvo čerstvého špenátu, podlejeme trochou mlieka a dusíme až do úplného rozmrazenia.
- 3
Kým sa špenát dusí, dáme si variť fusilli. Päťdesiat gramov syra nahrubo postrúhame, dve jarné cibuľky nasekáme najemno a sušené paradajky nakrájame na prúžky. Dodajú veľmi výraznú chuť, skvele dopĺňajúcu jemný špenát :)
- 4
Syr, štipku soli, cibuľku a veľa mletého čierneho korenia vmiešame do špenátu. Mala by vzniknúť výborná, syrovo-špenátová omáčka s naťahujúcim sa syrom. Až sú cestoviny uvarené, scedíme ich a vložíme do panvice k špenátovej zmesi a naservírujeme na tanier. Podávame posypané čerstvo namletým novým korením, ktoré sa k tomuto zelenému zeleninovému "silákovi" skvele hodí. Doplníme paradajkami a voňavý obed zo zásob je pripravený :)
- 5
Takéto cestoviny si varím kedykoľvek, keď nemám v chladničke nijakú čerstvú zeleninu a potrebujem zlikvidovať zásoby. Variť z nich však neznamená bezhlavo všetko nahádzať do panvice v štýle čo dom dal (nemám rád tento štýl varenia), stačí trocha kreativity a dá sa uvariť chutné a elegantné jedlo, ktorým si dodáme aj bez množstva zeleniny veľa vitamínov a kvalitných sacharidov z celozrnných cestovín :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@afataga : samozrejme, ja špenát teda naozaj môžem, ale s rukolou by to iste nebolo vôbec zlé. v chladničke som nenašiel ani jednu papričku, neviem ako sa to mohlo stať !! :O :) teraz mi napadlo - mohol som použiť aspoň sušenú. nič to, nabudúce :)
@mariamka : ale samozrejme, treba fašírky vyvážiť niečim ľahším, ale stále chutným :))