Tak torta sa volá varená pre to, lebo sa nepečie ale zato tá jablková plnka sa varí a iba rozprestrie na piškóty jeden Zobraziť celý popis Tak torta sa volá varená pre to, lebo sa nepečie ale zato tá jablková plnka sa varí a iba rozprestrie na piškóty jeden diel. Tento recept som včera robila s mojou babkou a povedala mi, že ho robili už aj dávno pred tým, tak odhadujem, že je aj poriadne starý, keďže ho robila asi aj moja prababka.
Postup
-
1
Jablká dáme variť s vodou na kašu.
- 2
Keď sa v mase nachádza už len pár celých jabĺk, pridáme puding a cukor.
- 3
Na dno formy poukladáme piškóty ,,vankúšikom" smerom nadol.
- 4
Jeden diel (z 3) už uvarenej masy nalejeme na piškóty, zarovnáme, zase dáme piškóty...
- 5
Keď je torta vychladnutá, dáme na noc do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu