Varená jablková torta

forneta - fotkaforneta, 8. novembra 2009

Tak torta sa volá varená pre to, lebo sa nepečie ale zato tá jablková plnka sa varí a iba rozprestrie na piškóty jeden Zobraziť celý popis Tak torta sa volá varená pre to, lebo sa nepečie ale zato tá jablková plnka sa varí a iba rozprestrie na piškóty jeden diel. Tento recept som včera robila s mojou babkou a povedala mi, že ho robili už aj dávno pred tým, tak odhadujem, že je aj poriadne starý, keďže ho robila asi aj moja prababka.

Postup

  1. 1

    Jablká dáme variť s vodou na kašu.

  2. 2

    Keď sa v mase nachádza už len pár celých jabĺk, pridáme puding a cukor.

  3. 3

    Na dno formy poukladáme piškóty ,,vankúšikom" smerom nadol.

  4. 4

    Jeden diel (z 3) už uvarenej masy nalejeme na piškóty, zarovnáme, zase dáme piškóty...

  5. 5

    Keď je torta vychladnutá, dáme na noc do chladničky.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha