Foto: fecalleg
original jednoduchy anglicky recept, ktorý nevyzera moc chutne ale je vyborný.
2
porcie
porcie
80 minút
príprava
príprava
60 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Zemiaky nešúpeme, budeme ich piecť v šupke. Poriadne ich umyjeme. Trúbu si necháme rozohriať na 190 stupňov. Zemiaky popicháme vidličkou, nie moc, tak osem krát. Potrepme olejom, a položíme na plech.
- 2
Zemiaky vložíme do ohriatej rúry a pečieme asi hodinu. V polke ich môžeme obrátiť ale nemusíme.
- 3
Pred do-pečením, zohrejeme fazuľu podľa návodu na konzerve. Keď sú zemiaky upečené tak ich nakrojíme krížom a stlačíme, aby nám vzniklo miesto na ktoré nalejeme fazuľu a postruhaný syr. Môžeme podávať so šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ešte by ma zaujímalo, ako čítať Tvoje varechové meno, bo ma to navádza na nie príliš gurmánsky znejúce meno :)