Jacket potato - zemiak v šupke

fecalleg - fotkafecalleg, 2. februára 2014
Jacket potato - zemiak v šupke
Foto: fecalleg

original jednoduchy anglicky recept, ktorý nevyzera moc chutne ale je vyborný.

2
porcie
80 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

2 ks
1 ks z konzervy s paradajkovej omacke
100 g napr. Eidam tehla




Postup

  1. 1

    Zemiaky nešúpeme, budeme ich piecť v šupke. Poriadne ich umyjeme. Trúbu si necháme rozohriať na 190 stupňov. Zemiaky popicháme vidličkou, nie moc, tak osem krát. Potrepme olejom, a položíme na plech.

  2. 2

    Zemiaky vložíme do ohriatej rúry a pečieme asi hodinu. V polke ich môžeme obrátiť ale nemusíme.

  3. 3

    Pred do-pečením, zohrejeme fazuľu podľa návodu na konzerve. Keď sú zemiaky upečené tak ich nakrojíme krížom a stlačíme, aby nám vzniklo miesto na ktoré nalejeme fazuľu a postruhaný syr. Môžeme podávať so šalátom.

Diskusia k receptu

kimlo
Dal by som si...este keby tam bola nejaka dobra klobaska... :-)
eviana
Poznám jacket potatoes trošku inak, ale zrejme je na fantázii kuchára ako ho pripraví, čím ho naplní :) Tiež by mi k tomu kúsok klobásy bodol, takej fajnej čabajskej :)))
Ešte by ma zaujímalo, ako čítať Tvoje varechové meno, bo ma to navádza na nie príliš gurmánsky znejúce meno :)
fecalleg
je to recept s prace.. moc som ho nemenil len som pouzil suroviny co mame na slovensku.. no nik nieje moc gurmansky to mas pravdu :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia