
Maková bublanina s lesným ovocím
Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Následne pridáme olej a kyslú smotanu a nakoniec všetky...

Domáci výborný chlebík
Viem, že už je tu receptov na chlebík veľa ale dnes som natrafila na internete na...

Hubník
Je čas pochváliť sa so zásobami sušených hríbov :-) a ponúknuť príjemnú návštevu.

Kefírové palacinky s jablkovými kockami podľa Svetlanky
Aj tento recept som dostala od Svetlanky, ktoré pochádza z Ukrajiny a žije u nás. som...

Šalát z lístkov červenej repy
Vedeli ste, že mladé lístky z červenej repy sú jedlé? V kuchyni ich môžete použiť tak...

Raffaelo bez lepku
Niektoré sladkosti si nemusíte kupovať, dajú sa pripraviť aj doma. Obľúbené Raffaelo guľky s mandľami...

Mandľové rezy s bielym makom
Víkendový zákusok s chuťou mandlí a v korpusoch som použila i biely mak celý, no ani v tmavom, ani vo svetlom korpuse nevynikol....

Pórovo-zemiaková polievka
Na zahriatie aj zasýtenie je polievka dokonalým liekom. Naša jednoduchá krémová polievka z póru a zemiakov vám určite bude chutiť....

Pot-au-feu z hovädzieho mäsa
Hovädzí vývar a šťavu z červenej repy privedieme do varu. Červenú repu, uhorku a cibuľu...

Chrumkavé kura zo zeleninou
často robievam takto kura , niekedy dám čerstvú zeleninu a mrazenú obmieňam ...

Šampiňónoburger
Nápad prišiel pri listovaní dámskeho magazínu u kaderníčky:-) Pod názvom Portobello Burger tam bola tmavá celozrnná žemľa...

Prerobený sójový austrálsky rezeň
Recept je od MUDr. Bukovského, z knihy Recepty na fajn časy - Austrálsky horčicový rezeň,...

Sliepka s puchrovou omáčkou
V tejto časti seriálu o slovenských dobrotách nám folklorista Jozef Mak s knihovníkom Pavlom Baťalíkom ukážu ďalší...

Rezance s kozím syrom a so slnečnicovými semienkami
Cestoviny sú na slovenskom stole „doma" už odpradávna. Keď rozvoniavali kuchyňou našich praprababičiek široké i tenké rezance, ...

Pikantné tortičky z baklažánu
Zaujímavý, chutný, u nás veľmi obľúbený recept pre jemnú chuť placičiek poliatych ostro- sladko- kyslo-pikantnou...

Divnodivá nátierka DŽINGISCHÁN
V tejto nátierke som použila netradičné spojenie surovín, preto ten názov. Mala som doma bryndzu...

Citrónovo-zázvorový koláč
Koláčik som našla v zabudnutej knihe - Maškrty z prírodných zdrojov pre malých i veľkých- snáď sa bude...

Domáce špaldové hamburgerové žemle
Leto sa hlási, čas grilovačiek je tu. K chutnej zelenine a čerstvému grilovanému mäsku si...

Špagety s paradajkovou omáčkou, mäsovými guľkami a syrom
K tomuto jedlu ma inšpiroval film Krstný otec :-D. Niečo podobné varili na mafiánskej "porade" v...

Vanilkové rožteky
Maslo s ostatnými surovinami spracujeme na pevné cesto, ktoré necháme niekoľko hodín v chlade.

Krémové kuracie soté so zeleninou a s hubami
Soté určite nepatrí medzi najfotogenickejšie jedlá, o to je však vďačnejšie....

Gnocchi s fazuľovou omáčkou a šunkou
Opäť talianske zemiakové gnocchi, tentokrát s omáčkou z červenej fazule a rezančekmi šunky.

Citrónový koláč
Koláč som robila podľa návodu a to čo mi vzniklo som odfotila. Nevyzerá lákavo, ale je dobrý,...

Talianska vlajka v tvare srdca
Včera som mala návštevu a rohodla som sa upiecť chutný tvarohový dezertík, ktorý symbolizuje talianskú vlajku....

Losos s cesnakovými bagetkami
Lososa na podobný spôsob som prvý raz jedla v reštaurácii Wetzlerov dom v Trnave, potom som...

Zemiaky na kyslo s baby šampiňónmi
Pestré množstvo variantov tohoto lukulského klenotu od Tatier k Dunaju. Aj u nás, v dávne...

Cesnakovo-pórová krémová polievka
Polievka, po ktorej síce získate aj atypickú "vôňu" z úst, ale aj dobrú chuť v...

Spätzle, halušková – nokerlová príloha zo Švábska
...čo sú v podstate naše halušky, či nokerle, pripravované v redšej konzistencii. Známe sú po celom Nemecku....