Rožky
Foto: camembert

Nič sa nevyrovná čerstvo upečeným rohlíkom.

15
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

500 g
250 g
3 PL
1 ČL
1 ČL
20 g
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Droždie rozpustíme v mlieku. Pridáme cukor, soľ, vajcia. Dobre rozmiešame. Pridáme masť a múku. Spracujeme cesto a necháme ho odležať jednu hodinu.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na 60 gramové kúsky. S každého kúsku cesta vyvaľkáme placku širokú približne 15 cm. Placky zvinieme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme vykysnúť. Po vykysnutí by mali byť veľké ako bežné rohlíky.

  3. 3

    Tesne pred pečením ich potrieme čistým mliekom alebo osolenou vodou. Pečieme približne 15 minút na začiatku rúru rozpálime na 250 stupňov a po vložení plechu s rohlíkmy teplotu znížime na 175 stupňov.

Diskusia k receptu

smejkad
Podobne robím, akurát bez vajec a tiež mám rada v ceste masť :-)
Pekne sa ti podarili :-)
radost
masť áno..vajce nie..dobré s maslom a rajčinou letné jedenie..:-)
vybusna
az teraz som si pozrela rcp.....pre mna ohromne zaujmavy....rozhodne vyskusam.....
ada105
Ahoj, chcem sa spýtať, čo sa dá použiť ako alternatíva miesto tej masti? žijem v anglicku a zatial som na nič také nenatrafila :/
ywett
domáce sú naj! Vydarili sa ti krásne :)
amelie
@camembert , práve som rožky vybrala z rúry, voňajú a vyzerajú LEPŠIE ako z obchodu, určite budú aj tak chutiť, ďakujem za skvelý recept:-)))