Foto: camembert
Nič sa nevyrovná čerstvo upečeným rohlíkom.
15
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
15 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Droždie rozpustíme v mlieku. Pridáme cukor, soľ, vajcia. Dobre rozmiešame. Pridáme masť a múku. Spracujeme cesto a necháme ho odležať jednu hodinu.
- 2
Cesto rozdelíme na 60 gramové kúsky. S každého kúsku cesta vyvaľkáme placku širokú približne 15 cm. Placky zvinieme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme vykysnúť. Po vykysnutí by mali byť veľké ako bežné rohlíky.
- 3
Tesne pred pečením ich potrieme čistým mliekom alebo osolenou vodou. Pečieme približne 15 minút na začiatku rúru rozpálime na 250 stupňov a po vložení plechu s rohlíkmy teplotu znížime na 175 stupňov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pekne sa ti podarili :-)
Narodil som sa tam a aj vyrastal :-)