Rožky
Foto: camembert

Nič sa nevyrovná čerstvo upečeným rohlíkom.

15
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

500 g
250 g
3 PL
1 ČL
1 ČL
20 g
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Droždie rozpustíme v mlieku. Pridáme cukor, soľ, vajcia. Dobre rozmiešame. Pridáme masť a múku. Spracujeme cesto a necháme ho odležať jednu hodinu.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na 60 gramové kúsky. S každého kúsku cesta vyvaľkáme placku širokú približne 15 cm. Placky zvinieme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme vykysnúť. Po vykysnutí by mali byť veľké ako bežné rohlíky.

  3. 3

    Tesne pred pečením ich potrieme čistým mliekom alebo osolenou vodou. Pečieme približne 15 minút na začiatku rúru rozpálime na 250 stupňov a po vložení plechu s rohlíkmy teplotu znížime na 175 stupňov.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu