Ovsený puding

Ivan Kotzig
gazda z vidieckej reštaurácie U Juhása v Košariskách, 26. októbra 2012
Ovsený puding
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

200 g
1 l
50 g
hrsť
200 ml
4 PL
4 ks
1 PL
1 KL, strúhaný
1 pl, strúhaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nachystáme si všetky suroviny. Dáme variť mlieko s cukrom a hrozienkami. Pridáme ovsené vločky a stíšime plameň. Bez prerušenia miešame, kým sa ovos neuvarí domäkka, asi 15 minút.

  2. 2

    Pridáme všetky ostatné suroviny. Vypneme plameň a miešame ešte 2 minúty. Ak je puding hustý, prilejeme trochu mlieka.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Vločky mám rada, často si varím rôzne kaše z nich. Zdá sa mi dlho 15 minút miešať, podľa mňa 5-7 je až až. Ale skúsim Tvoj recept, zmena neuškodí....
No, skôr kaša, ako puding, ale dobre to vyzerá, mne by stačilo z polovičnej dávky, len bez tých potlčených klinčekov, tie by mi tam vadili, stačí to ostatné tam.

Pridaj komentár k receptu: