Ovocné krémové misky fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 6. augusta 2013
Ovocné krémové misky (fotorecept)
Foto: tatranka

Veľmi jednoduchý,letný koláčik.Vlastne chutí,ako ovocný krémeš,len v inom tvare.

12
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

500 g
80 g
0,50 l
0,80 g
1 ks
1 sáčok
2 sáčky
na ozdobu
trochu na vytr.pekáča




Postup

  1. 1

    Ospravedlňujem sa,neplánovala som tento koláčik dať na Varechu,takže som fotila,len do svojho albúmu a nie postup.No budem sa snažiť postup popísať. Koláčik je veľmi jednoduchý a hotový raz a dva. Lístkové cesto si rozdelíme na polovicu. Obe polovice rozválame a rozdelíme po 12 štvorcov.Tak získame 24 štvorcov. Moja mafinová forma má 12 mištičiek,takže som potrebovala 24 štvorcov,lebo ukladáme po dva do mištičky,krížom cez seba. Misky pred tým než cesto uložíme potrieme olejom.

    Ovocné krémové misky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misiek som vsypala fazuľky,aby som cesto zaťažila,lebo by sa mi vydúvalo.Pred tým som dno v miskách aj popichala.Boky cesta som potrela rozšľahaným vajíčkom. neurobte to naopak.Fazuľky by sa do cesta zalepili.

    Ovocné krémové misky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po upečení,čo trvá asi 18-20 minút na 200 stupňoch.,vyberieme koláčiky.Trochu ich necháme vychladnúť a fazuľky vysypeme.Použijeme zase inokedy.Vznikne nám pekný,veľký priestor na plnenie mištičiek

    Ovocné krémové misky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z mlieka ,zlatého klasu,kr. a van.cukru uvaríme puding.Do hustého a horúceho zamiešame maslo.Ešte chvíľu miešame.Po malom schladení,lyžicou nalejeme puding do misiek a prizdobíme ovocím.Necháme schladiť.

    Ovocné krémové misky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mne sa trochu pudingu zvýšilo,robila som ho viac,tak som urobila aj ovocný pohár.

    Ovocné krémové misky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

ariela6
tatranka pekny recept aj uprava super pekne fotky ukladam
havino
efektné, chutné, letné, krásne nafotené, naservírované, urobím v sobotu, dobre, že si tu recept dala
radost
@tatranka
v takejto horúčave?pečieš takéto ovocné zdravé??
a ja-ked mám na sladké chuť-Tatranku si kúpim-istá si budˇ..nuž..každá sme iná..jedna usilovná..druhá "líná"...
želám veľa zdravíčka..
a teším sa-až skončí táto horúca letná pesnička...:-)
staja
Veľmi pekné, oku lahodiace a sviežo chutné.
tatranka
Ďakujem vám,no nedá mi pochváliť @radost za milú rímovačku."Aj keď vonku slniečko praží,ja mám radosť ak sa niečo smaží.
Či koláčik a či mäsko,u nás sa to poje všetko." Čo ty na to ty na to @radost ?
ywett
súhlasím, čo napísali dievčatá :)
evanaaa
Martuška, už som viackrát vyjadrila svoj obdiv k tebe, aj teraz, vždy uplatníš svoju fantáziu a z toho potom vznikajú takéto dobroty. Aj si hneď ukladám. A ešte som rozmýšľala, keď už si spomenula krémeš, že by bola dobrá tá plnka ako doň, do horúceho zamiešať sneh.
tatranka
@evanaaa , áno to by šlo,ale to by už boli kalórie na viac.potrebovala by si asi 3-4 vajíčka.Žĺtka by šli do pudingu a sneh do plnky tiež.No aj tak si veru môžeš Evička urobiť.
sonulienka
Martuška, klobúk dole - všetky receptíky od Teba si ukladám a samozrejme aj vyskúšam a veru som zožala aj nejednu pochvalu. Ale vždy sa poctivo priznám od koho mám receptík.A vrelo odporúčam každému a ak sa nenahneváš dala som aj teraz sesternici v Hlohovci Tvoj "nick" aby si pozrela všetky Tvoje krásne-kreatívne a výborné receptíky". Srdečná vďaka aj za tento fantastický receptík.
tatranka
@sonulienka , ako y som sa mohla hnevať.Veď ma teší,ak sa recept páči a aj chutí.Nemusíš uvádzať autora receptu.Ja si ozaj na tom nezakladám.Naopak teším sa,čím viac ľudí recept zrealizuje.
Ináč,aby som ti vrátila pochvalu,a to nie len z povinnosti,to mi ver,na niektoré tvoje recepty ja veru nemám a preto ich ani neskúšam.Hlavne tie krásne slané kytice.To je niečo ohromné!A máš toho krásneho naozaj veľa.Obdivujem tiež tvoju prácu a estetické cítenie.
Ďakujem za komentárik.
vierik
Martuška krásne úvodne FOTO,ale aj receptík je na 1***** (y)
mevik
Práve som ich dokončila :) Nevyzerajú síce tak pekne ako tie Vaše, no pevne verím, že budú chutiť skvele :)
Ak sa môžem opýtať, na akú hrúbku rozváľkávate lístkové cesto ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia