Oriešková torta s jahodovou penou

mandarin999 - fotkamandarin999, 14. júla 2016

Tak prinášam Vám tu recept na jednoduchú, bezlepkovú a ľahkú letnú tortičku, ktorú vďaka rýchlej príprave a nenáročnosti zvládne každý jeden z Vás :) Tortu som robila na želanie sestre, ktorá miluje šľahačku, penu a jemnosť skrytú v jemných, lahodných tortách so sezónnym ovocím. Viac mojich receptov na: https://www.facebook.com/www.passionforfood.sk/

8
porcií
20 - 25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
6  PL
6  PL
6  PL
2  PL
2  PL
2  PL mleté
1  KL
Plnka:
250  ml
1 ks
150  g čerstvé
 podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Oddelíme si bielka od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme s kokosovým cukrom, postupne pridávame striedavo olej a mlieko. Nakoniec ručne vmiešame múky, sódu, mleté orechy a sneh z vopred vyšľahaných bielkov. Pečieme vo forme priemeru 23 cm cca 20 - 25 minút, pri teplote 180 °C.

  2. 2

    Šľahačku si vyšľaháme pomocou mixéra a ochutíme 1 - 2 lyžicami medu.

  3. 3

    Vyšľaháme si bielok, ktorý zmiešame s jahodami rozmixovanými ponorným mixérom. Ochutíme 1 - 2 lyžicami medu.

  4. 4

    Šľahačku a jahodovú penu striekame pomocou cukrárskeho vrecúška na vychladnuté cesto. Koláč dozdobíme čerstvými jahodami, posypeme kakaom a dáme na cca 1 h do chladu.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Hm a rychle spapat takovou dobrotu, bylo by škoda, kdyby pěna opadla! Sestra bola spokojná si myslím! Krásný večer přeji!

Pridaj komentár k receptu: