Foto: mandarin999
Tak prinášam Vám tu recept na jednoduchú, bezlepkovú a ľahkú letnú tortičku, ktorú vďaka rýchlej príprave a nenáročnosti zvládne každý jeden z Vás :) Zobraziť celý popisTak prinášam Vám tu recept na jednoduchú, bezlepkovú a ľahkú letnú tortičku, ktorú vďaka rýchlej príprave a nenáročnosti zvládne každý jeden z Vás :) Tortu som robila na želanie sestre, ktorá miluje šľahačku, penu a jemnosť skrytú v jemných, lahodných tortách so sezónnym ovocím. Viac mojich receptov na: https://www.facebook.com/www.passionforfood.sk/
porcií
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 PL mleté |
|
1 KL |
|
Plnka: | |
250 ml |
|
1 ks |
|
150 g čerstvé |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Oddelíme si bielka od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme s kokosovým cukrom, postupne pridávame striedavo olej a mlieko. Nakoniec ručne vmiešame múky, sódu, mleté orechy a sneh z vopred vyšľahaných bielkov. Pečieme vo forme priemeru 23 cm cca 20 - 25 minút, pri teplote 180 °C.
- 2
Šľahačku si vyšľaháme pomocou mixéra a ochutíme 1 - 2 lyžicami medu.
- 3
Vyšľaháme si bielok, ktorý zmiešame s jahodami rozmixovanými ponorným mixérom. Ochutíme 1 - 2 lyžicami medu.
- 4
Šľahačku a jahodovú penu striekame pomocou cukrárskeho vrecúška na vychladnuté cesto. Koláč dozdobíme čerstvými jahodami, posypeme kakaom a dáme na cca 1 h do chladu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Oriešky sú v ceste + mandľová múka dodá cestu orieškovú chuť :-)