
Hovädzie na víne s brusnicami
Cibuľu nakrájanú na kocky dáme restovať na masti. Mäso nakrájame na väčšie kúsky, osolíme a...
Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska
Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...

Šenkárov voňavý reznisko
Takúto dobrotu som jedol v jednom šenku istej rekreačnej oblasti. Páni toto je najlepší rezeň aký...

Plnená bôčiková roláda
Bôčik umyjeme, usušíme. Prerežeme ho po šírke, aby vznikol plát, trochu ho môžeme...

Plnené kapustové listy
Jedlo, ktoré milujem. Jedla by som to hoc aj každý deň. Teraz som tvorila...

Bravčová panenka s omáčkou z podpňovky
Huby rastú ako divé, tak som teraz použila podpňovku obyčajnú, nazývanú tiež václavka, alebo...

Vyprážané kuracie stehná s batatovým pyré a so šalátom coleslaw
Niečo dobré z hydinového mäsa... Mám rád takéto výzvy, kde sa fantázii medze nekladú. No a...

Kapustové holúbky spod Urbanovej veže
Mohol by som ich nazvať aj ako spod Šibenej hory, či košickej turni, aj to...

Rizoto s kuracím mäsom, mrkvou a so šampiňónmi
Očistený cesnak nakrájame nadrobno, cibuľku umyjeme a krájame na kolieska, mrkvu nastrúhame na hrubšie rezance,...

Pikantné kuracie štvrte s cviklou a oravskou slaninou
Starkej recept, ktorý robila pre starkého. Vždy si ho predstavím, ako pri tomto jedle...

Bravčové v papieri
Tento recept mám z YT kanálu FoodWishes. Trhané mäso, alebo pulled pork, je jeden...

Sobotní bramboračka bábinky Cilinky
Kdysi jsem psal do komentáře u bramborové polévky o bábinčině bramboračce. Počasí a suroviny které se...

Mäsové guľky so špagetami
Tak tieto guľky robím rada, je to rýchly a vynikajúci obed, večera. Toto jedlo...

Hlivový perkelt s mäsom
Hlivový perkelt mám veľmi rád, musel by som ho zjesť veľa, aby ma zasýtil...

Plnený hovädzí mešec na šampiňónoch
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa. Plnku tvorí kyslá kapusta, údená domáca klobása, údená domáca slanina a šampiňóny....
Frikadeller - národné jedlo Dánska
Dánske mäsové guľky Frikadeller sa dajú pripraviť na veľa spôsobov, ale len jeden je originálny –...

Francúzske morčacie prsné kocky v smotanovo-syrovom cestíčku
Náš sviatočný nedeľný obed.

Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno
Jednoduché pečené koleno s medom, cesnakom a so saturejkou.

Kebab v žemli a v tortile
Recept na kebab som si v podstate vymyslela keď som v obchode našla korenie na kebab :)

Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom
Náš nedeľný obed z bravčovej krkovičky pripravenej na červenom víne s tymianom. Podávala som s nokerlami....

Hovädzí plátok na drienkovom lekvári a bielom víne
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravovala na drienkovom lekvári a bielom víne.

Kuracie stehná na bielom víne na spôsob Coq au Riesling
Ešte jedna francúzska lahôdka ako tip na víkendový obed. Je to alsaský variant kohúta na...

Špagety s kuracím mäsom a špenátom
Jeden z mojich oblubenych receptov z jedneho hrnca, pokial sa mi uvaria spagety v druhom...

Pečené mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Ďalšie z jednohrncových (vlastne jednopekáčových) jedál. Opäť od môjho obľúbeného poľského kuchára.

Moja zemiaková baba s kuracím mäsom a prerastenou slaninkou
Krúpy opláchneme na sitku a dáme variť presne ako ryžu, ale nie úplne do mäkka...

Guláš z rúry
Výborný hovädzí guláš varený pomaličky v rúre :-) Občas keď je málo času vystávať pri sporáku, ...

Fašírky so smotanovo-kôprovým dipom
Fašírky sú úžasné, dajú sa pripraviť na rôzne spôsoby. Jeden z mojich:

Bravčové karé dusené so zeleninou
Variant bravčového pliecka so zeleninou, ktorú som práve našiel v chladničke....

Španielsky vtáčik
Celé vajcia rozšľaháme, pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, slaninu a a klobásu. Na panvici...