Vyprážané kuracie stehná s batatovým pyré a so šalátom coleslaw
šéfkuchár Hotela Most Slávy*** v Trenčianskych Tepliciach, 19. augusta 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Niečo dobré z hydinového mäsa... Mám rád takéto výzvy, kde sa fantázii medze nekladú. No a práve kuracina, kačacina, husacina, mäso z perličky, prepelice či morky sa Zobraziť celý popisNiečo dobré z hydinového mäsa... Mám rád takéto výzvy, kde sa fantázii medze nekladú. No a práve kuracina, kačacina, husacina, mäso z perličky, prepelice či morky sa dajú pripraviť na desiatky spôsobov. Mojou hlavnou inšpiráciou sú skúsenosti starých mám, ale rád vymýšľam aj kulinárske prekvapenia, lákavé pre oko i chuťové poháriky. Nezabúdajúc však na staré známe, že menej je viac...
porcie
Suroviny
4 ks |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
na vyprážanie |
|
Batatové pyré: | |
700 g |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Coleslaw šalát: | |
1/3 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
Medový dresing: | |
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
z 1/2 citróna |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Coleslaw šalát: Zmiešame jogurt, majonézu, ocot a dochutíme soľou a bielym korením. Kapustu nasekáme na rezance a mrkvu nastrúhame. Všetko spolu zamiešame a necháme 2 hodiny odležať.
- 2
Batatové pyré: Bataty v šupke umyjeme a dáme na plech vysypaný hrubozrnnou soľou piecť domäkka asi na 40 minút. Mäkké bataty olúpeme, pokrájame, dáme do mixéra, pridáme maslo a rozmixujeme na hladké pyré, ktoré dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a trochou nastrúhanej citrónovej kôry.
- 3
Kuracie stehná osušíme, osolíme, okoreníme a obalíme v trojobale (múka, rozmiešané vajce, strúhanka). Pomaly v oleji vyprážame pri nižšej teplote asi 15 minút.
- 4
Medový dresing: Horčicu s medom a citrónovou šťavou premiešame a pomaly zašľahávame olivový olej, až kým nevznikne emulzia.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu