Guláš z rúry fotorecept

cesminaz - fotkaCesminaz, 10. apríla 2019 22:47
Ďalšie recepty »
Guláš z rúry (fotorecept)Foto: cesminaz

Výborný hovädzí guláš varený pomaličky v rúre :-) Občas keď je málo času vystávať pri sporáku, sa dobre zíde aj takýto recept. K nemu už len chlebík, ryžu alebo aj knedľu ;-)

30 min
príprava
120 min
na 110 °C

Suroviny

1,5 kg
3 plátky
6 ks
3-4 ks
7 dl
3 strúčiky
cca 1,5 l (na podliatie)
2 PL
podľa chuti
podľa chuti
2 ks
podľa chuti
7-8 zrniek
podľa chuti
podľa potreby
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny a hlbší pekáč. Zemiaky (veľké) očistíme a necháme ich v celosti, lebo tak pôjdu do gulášu. Ja som dala len 5, ale kto chce môže dať viac. Jeden zemiak ide na strúhanie. Cibuľu pokrájame na drobno a hovädzie mäso na stredne veľké kúsky. Z jahňacieho krku postačia 3 plátky/kúsky, dá to výbornú chuť. Ďalej 1 fľašu leča. Pravdaže počas zeleninovej sezóny je najlepšie lečo zameniť za čerstvú papriku a paradajky :-)

    Guláš z rúry (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji si zosklovatíme cibuľu, pridáme papriku, pár sekúnd opražíme a hneď dáme mäso. Osolíme ho a zakryté necháme pomaly dusiť, poprípade podlejeme aj 1dl vody. Dusíme dovtedy, kým si nepustí toľko vlastnej šťavy, koľko sa len dá. To trvá asi 15 minút.

    Guláš z rúry (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Následne zalejeme mäso vriacou vodou ,ja som dala 1,5 l vody. Nastrúhame 1 veľký zemiak nahrubo, cesnak najemno a dáme aj všetky koreniny a privedieme do varu. To množstvo šťavy si každý môže prispôsobiť.

    Guláš z rúry (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Následne rýchlo preložíme do hlbokého pekáča, pridáme flašu leča a troška popohýname varečkou. Následne pokladieme zemiaky a nakoniec posypeme majoránkou (ja dávam 2-3 KL) a dáme do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 170 °C. Necháme na 170 °C kým nezačne obsah pekáča aspoň trochu bublať aj v strede. A až potom teplotu znížime na 110 °C a pomalinky necháme bublať až kým nebude mäso mäkkučké. Mne sa takto robilo 2 h .Asi 2x som medzitým varečkou len zľahka obsah popohýbala. Asi po 1 h bublania treba šťavu ochutnať a poprípade ešte dochutiť.

    Guláš z rúry (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A hotový guláš už len podávať a vychutnať si ho. Mäso je mäkkučké, šťava presne dobrá hustá a zemiaky uvarené. Chuť gulášu je skvelá, kombinácia hovädzieho a jahňacieho mäsa je vynikajúca! Ale kľudne môžte použiť aj inú kombináciu mäsa podľa vašej chuti. Podávame napríklad s dobrým chlebíkom, k tomu cibuľu alebo niečo kyslého :-) Ale výborne sa k nemu hodí aj ryža alebo knedľa.

    Guláš z rúry (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ja som k tomu pripravila aj ryžu. Prajem dobrú chuť!

    Guláš z rúry (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist