Hlivový perkelt s mäsom

remy - fotkaremy, 17. októbra 2017 22:33
Ďalšie recepty »
Hlivový perkelt s mäsomFoto: remy

Hlivový perkelt mám veľmi rád, musel by som ho zjesť veľa, aby ma zasýtil. Preto som skúsil pridať mäsko. Skúšal som s králičím, morčacím aj kuracím. Naj je s králikom, chute sa krásne dopĺňajú a vytvárajú chutný perkelt.

100 min
tepelná úprava

Suroviny

  podľa chuti (králičie, morčacie, kuracie)
 (olej)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Na masti si pomaly osmahneme na drobno nakrájanú cibuľu. Použil som červenú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájane mäso a opekáme kým nepustí šťavu.

  2. 2

    Pridáme umytú a na kocky nakrájanú hlivu a cesnak. Krátko osmahneme. Pridáme rascu, mleté čierne korenie a mletú papriku. Ihneď zalejeme horúcou vodou kúsok nad vrch zmesi. Osolíme a dusíme. Môžeme ochutiť podľa chuti, pridávam aj trochu cesnakovej pasty.

    Hlivový perkelt s mäsom - obrázok 2
  3. 3

    Krátko pred dovarením ochutím majoránkou.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist