Foto: remy
Hlivový perkelt mám veľmi rád, musel by som ho zjesť veľa, aby ma zasýtil. Preto som skúsil pridať mäsko. Skúšal som s králičím, morčacím Zobraziť celý popisHlivový perkelt mám veľmi rád, musel by som ho zjesť veľa, aby ma zasýtil. Preto som skúsil pridať mäsko. Skúšal som s králičím, morčacím aj kuracím. Naj je s králikom, chute sa krásne dopĺňajú a vytvárajú chutný perkelt.
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masti si pomaly osmahneme na drobno nakrájanú cibuľu. Použil som červenú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájane mäso a opekáme kým nepustí šťavu.
- 2
Pridáme umytú a na kocky nakrájanú hlivu a cesnak. Krátko osmahneme. Pridáme rascu, mleté čierne korenie a mletú papriku. Ihneď zalejeme horúcou vodou kúsok nad vrch zmesi. Osolíme a dusíme. Môžeme ochutiť podľa chuti, pridávam aj trochu cesnakovej pasty.
- 3
Krátko pred dovarením ochutím majoránkou.
Tiež perkelt:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu