Plnené kapustné listy
Plnené kapustné listy

Holúbky - plnené kapustné listy fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 8. marca 2019
Holúbky - plnené kapustné listy (fotorecept)
Foto: olinecka

Rýchly obed z jedného pekáča, jednoduché varenie.

30 minút
príprava
45-50 minút
na 200 °C

Suroviny

500-600 g (zmes)
2-3 ks menšie
2 ks
2-3 PL
150-200 ml (alebo na varenie)
7-8 listov




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Mleté mäso pomiešame spolu s 1 nakrájanou cibuľou.

    Holúbky - plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici rozohrejeme olej, pridáme druhú cibuľu nakrájanú nadrobno. Orestujeme do sklovita, primiešame mäso, okoreníme, pridáme soľ, červenú papriku, majoránku a restujeme 8-10 minút. Zmes necháme vychladnúť.

    Holúbky - plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kapustné listy uvaríme v slanej vode, vyberieme (vodu si odložíme) a necháme vychladnúť. Hrubšiu časť listu po vychladnutí zľahka naklepeme tĺčikom, aby sa nám dal zrolovať.

    Holúbky - plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vychladnutej mäsovej zmesi premiešame vajíčka. Zmesou naplníme listy, ktoré zrolujeme. Zapekaciu misu vymastíme olejom, poukladáme holúbky, zalejeme trochou vody z varenia kapustných listov. Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 35-40 minút.

    Holúbky - plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pred dokončením prelejeme pretlakom zmiešaným so smotanou a pečieme ďalších 10 minút. Podávame so zapekanými zemiakmi alebo podľa seba. Dobrú chuť.

    Holúbky - plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

farbuska
Holúbky mám veľmi rada. Ja listy nevarím, ale z hlávky vyrežem hlúbik a celú hlávku dám napariť na parák. Tak listy pekne zmäknú a dajú sa dobre rolovať. Do plnky dávam niekedy ryžu, najmä ak mám nejaký zbytok uvarenej.
tatranka
Veru si mi pripomenula jedlo,ktoré veľmi ľúbime.Tiež to tak teraz robím,že s kapusty hlúbik vyrežem a hlávku dám do horúcej slanej vody.Keď sú už listy mäkké a dajú sa oddeľovať,ochladím pod studenou vodou a postupne listy od hlávky oberiem.
Veru asi na budúci týždeň si túto dobrotu uvaríme.
Ďakujem za pripomenutie.
Tiež pridávam trochu ryže do plnky.
Pekný a chutný recept.
ivkagal
Ja robim holubky asi raz do mesiaca,moj vnucik ich zboznuje.Tiez davam ryzu,ale nedavam vajicko.Take pecene som este nerobila,musim vyskusat.
evanaaa
Pamätám si nie na holúbky, ale na plnené kapustné listy, podobné ako toto, robievala mama, len mäso, soľ, vajce a ryža, ale varila tie závitky priamo v kapuste, len neviem, či v kyslej alebo v hlávkovej a malo to veľmi dobrú chuť, škoda, že sa už nemôžem spýtať, ako to robila......odvtedy som to nejedla. Ja som robila podobné ale kelové plnené listy v keli, raz.....
haji
@Afataga (9.3.2019 19:46)
No no. Už jsem si také Ančičku spletla s Olinečkou, pak se omlouvala. Jsme jenom lidé, milá Afi, a děláme chyby. Jinak by jsme mohli být od hodiny computer. Přeji hezký večer, Afoušku!
terinka55
@Oline čkali, prepáč, že som Ťa premenovala na Ančičku. Ste obidve šikovné a cez mobil som to domotala. Ale, nebol to úmysel. Peknú nedeľu!
@Terinka55 (9.3.2019 18:07)

1x haji
terinka55
Milá Háji, ďakujem, je to tak, keď sa píše a pozerá cez MT a nakoniec sú obidve veľmi šikovné a nebol to zlý úmysel. Peknú nedeľu :-)
@Haji (9.3.2019 20:03)