Plnené kapustné listy
Plnené kapustné listy

Holúbky - plnené kapustné listy fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 8. marca 2019
Holúbky - plnené kapustné listy (fotorecept)
Foto: olinecka

Rýchly obed z jedného pekáča, jednoduché varenie.

30 minút
príprava
45-50 minút
na 200 °C

Suroviny

500-600 g (zmes)
2-3 ks menšie
2 ks
2-3 PL
150-200 ml (alebo na varenie)
7-8 listov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Mleté mäso pomiešame spolu s 1 nakrájanou cibuľou.

    Holúbky - plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici rozohrejeme olej, pridáme druhú cibuľu nakrájanú nadrobno. Orestujeme do sklovita, primiešame mäso, okoreníme, pridáme soľ, červenú papriku, majoránku a restujeme 8-10 minút. Zmes necháme vychladnúť.

    Holúbky - plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kapustné listy uvaríme v slanej vode, vyberieme (vodu si odložíme) a necháme vychladnúť. Hrubšiu časť listu po vychladnutí zľahka naklepeme tĺčikom, aby sa nám dal zrolovať.

    Holúbky - plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vychladnutej mäsovej zmesi premiešame vajíčka. Zmesou naplníme listy, ktoré zrolujeme. Zapekaciu misu vymastíme olejom, poukladáme holúbky, zalejeme trochou vody z varenia kapustných listov. Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 35-40 minút.

    Holúbky - plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pred dokončením prelejeme pretlakom zmiešaným so smotanou a pečieme ďalších 10 minút. Podávame so zapekanými zemiakmi alebo podľa seba. Dobrú chuť.

    Holúbky - plnené kapustné listy (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Holúbky mám veľmi rada. Ja listy nevarím, ale z hlávky vyrežem hlúbik a celú hlávku dám napariť na parák. Tak listy pekne zmäknú a dajú sa dobre rolovať. Do plnky dávam niekedy ryžu, najmä ak mám nejaký zbytok uvarenej.
Veru si mi pripomenula jedlo,ktoré veľmi ľúbime.Tiež to tak teraz robím,že s kapusty hlúbik vyrežem a hlávku dám do horúcej slanej vody.Keď sú už listy mäkké a dajú sa oddeľovať,ochladím pod studenou vodou a postupne listy od hlávky oberiem.
Veru asi na budúci týždeň si túto dobrotu uvaríme.
Ďakujem za pripomenutie.
Tiež pridávam trochu ryže do plnky.
Pekný a chutný recept.
Pamätám si nie na holúbky, ale na plnené kapustné listy, podobné ako toto, robievala mama, len mäso, soľ, vajce a ryža, ale varila tie závitky priamo v kapuste, len neviem, či v kyslej alebo v hlávkovej a malo to veľmi dobrú chuť, škoda, že sa už nemôžem spýtať, ako to robila......odvtedy som to nejedla. Ja som robila podobné ale kelové plnené listy v keli, raz.....
@Afataga (9.3.2019 19:46)
No no. Už jsem si také Ančičku spletla s Olinečkou, pak se omlouvala. Jsme jenom lidé, milá Afi, a děláme chyby. Jinak by jsme mohli být od hodiny computer. Přeji hezký večer, Afoušku!

Pridaj komentár k receptu: