Bravčový bok
Bravčový bok

Bravčový bok s krémovou kapustou a pohánkou

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum ****, 27. decembra 2017
Bravčový bok s krémovou kapustou a pohánkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
150-180, 30 minút
na 90, 180 °C

Suroviny

800 g (mäsitý)
5 strúčikov
600 g
2 ks
2 PL
100 ml
5 g
300 g
200 g
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Bravčový bok nasolíme a potrieme cesnakom, pečieme najskôr pri 90 °C 2,5 – 3 hodiny, potom zvýšime teplotu na 180 °C asi na 30 minút. Cibuľu opražíme, pridáme trochu popučený kardamóm a cukor rozpustený na karamel.

  2. 2

    Potom pridáme prekrájanú kapustu, podlejeme zľahka vývarom a dusíme, aby zmäkla. Nakoniec pridáme ešte smotanu na zjemnenie, prevaríme a dochutíme. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky, ktoré varíme vo vývare, a keď je mrkva dostatočne mäkká, vymixujeme ju na hladké pyré, ktoré zjemníme maslom a klasicky dochutíme.

  3. 3

    V panvici opražíme šalotku, pridáme pohánku a postupne podlievame vývarom, až kým nie je dostatočne udusená, dokončíme pridaním trošky masla, soli, korenia a nasekanej petržlenovej vňate.

Diskusia k receptu

evanaaa
Mne sa zasa nepáčia tie cákance na tanieri, má to byť efektné pre oko a navádzajúce na chuť, ale u mňa je opačný účinok, mne sa ani tie príliš upravené taniere nepáčia, jedla je tam za lyžicu, tak pod zub, inak samá dekorácia.....na zahnanie hladu veľmi malá porcia.......našťastie, nechodím po reštauráciách.
1x bubaya
bubaya
A ešte tie kvety a kadejaké chrastie a chabaštie na tanieri, to je dekorácia, alebo zabudol tanier na záhrade a nafúkalo mu to tam keď sused kosil? Mám to jesť, a čo som ja, koza?
afataga
Vyzera to fakt nechutne, akoby to tam nakydalo male decko




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia