Bravčový bok s krémovou kapustou a pohánkou
Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum ****, 27. decembra 2017
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum ****, 27. decembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
150-180, 30 minút
na 90, 180 °C
na 90, 180 °C
Postup
-
1
Bravčový bok nasolíme a potrieme cesnakom, pečieme najskôr pri 90 °C 2,5 – 3 hodiny, potom zvýšime teplotu na 180 °C asi na 30 minút. Cibuľu opražíme, pridáme trochu popučený kardamóm a cukor rozpustený na karamel.
- 2
Potom pridáme prekrájanú kapustu, podlejeme zľahka vývarom a dusíme, aby zmäkla. Nakoniec pridáme ešte smotanu na zjemnenie, prevaríme a dochutíme. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky, ktoré varíme vo vývare, a keď je mrkva dostatočne mäkká, vymixujeme ju na hladké pyré, ktoré zjemníme maslom a klasicky dochutíme.
- 3
V panvici opražíme šalotku, pridáme pohánku a postupne podlievame vývarom, až kým nie je dostatočne udusená, dokončíme pridaním trošky masla, soli, korenia a nasekanej petržlenovej vňate.
Tiež bok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ta ňe?