
Vepřová panenka s dijonskou omáčkou a kuskusem
Panenku odblaníme, osolíme a opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. Během pečení ji obracíme a...

Fašírky trochu inak
Do e-mailu prišiel recept a bola som zvedavá, ako to dopadne. Tak som vyskúšala a...

Gulášová polievka
Táto polievka sa veľmi hodí na chladné dni, výborne chutí aj zahreje. Robievam ju z...

Bravčové pliecko so zemiakmi z jedného pekáča
Výborne a sýte jedlo, ktorým sa zavďačíte hladným stravníkom.

Pečené bravčové karé s cibuľovou omáčkou
Tento recept vznikol náhodou, keď som raz presolila cibuľu ako základ pod mäso a potrebovala som...

Dôchodcovská roláda
Tento recept mám od mojej babky, ktorá roládu robievala na všetky oslavy v práci či v...

Bravčové pliecko na čerstvých hubách so zeleninovou ryžou
Huby, čo nesušíme, používame na varenie. A teraz sa vždy niečo nájde...

Dubnická pochúťka
Špecifickými ingredienciami tohto jedla je bryndza a pór, ktoré dodávajú jedlu výbornú chuť....

Plnený zemiak Zbojnícka mladosť
Recept z 80-tych rokov nazývaný aj ako Jágerek, kde sa používala bravčová pečeň a bravčové mäso....

Bravčové plátky v smotanovo-paprikovej omáčke
Jednoduchá a chutná príprava mäsa, ktorá nikdy nesklame.

Vyprážaná pivová bravčová krkovička
Nedeľný obed s vyprážaným rezňom trochu inak. Veľmi chutný z vonku chrumkavý zvnútra krehký aj keď...

Rebierka na mede a sójovej omáčke
Zaujali ma recepty z pomalého hrnca a tak som si jeden pomalý hrniec kúpila. Neľutujem, ...

Prekladané zemiaky s údeným mäsom
Jednopekáčový chutný obed alebo večera, čo máme radi. Množstvo surovín závisí od toho, aké...

Veselá hamburská kýta
Maso prošpikujeme okurkami, slaninou a párkem, osolíme a opepříme.

Zapekané bravčové rezne so zemiakmi a s kuriatkami
Jedlo z jedného pekáča ako zdravšia alternatíva klasickým vyprážaným rezňom. Kuriatka pridajú výbornú vôňu a chuť....

Špagety s vepřovým masem a parmazánem
V kastrolu rozpustíme sádlo, přidáme nakrájený porek, nakrájené maso, osolíme a opepříme. Pak...

Panenka s liškovou omáčkou
Panenku osolíme a opepříme a na oleji s máslem opečeme, postupně obracíme, aby se opekla...

Smažené bravčové koleno
Takéto koleno som prvý krát jedol v jednej hospode v malej vesničke v Českom Raji. Veľmi...

Bravčová krkovička na červenom víne
Najskôr som chcel robiť cigánsku, ale nakoniec z toho vzniklo toto :-)

Zapekané bravčové rezne
V nedeľu na obed sú ideálne rezne, však? A aby to stále neboli len tie vyprážané,...

Zapekaná cuketa s bravčovým mäsom a so zemiakmi
V kuchyni rád používam zapekaciu misu, ak aj vy, môžete vyskúšať tento jednoduchý a pritom...

Rýchla krkovička na pive
Vynikajúci obed či večera pre celú rodinu. Našu marinovanú krkovičku odporúčame podávať s chlebíkom, feferónkami...

Falošný španielsky vtáčik
Ľahké a veľmi chutné jedlo. Výborné na nedeľňajší obed. Dobrú chuť!

Vepřové rolky na paprice
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe slaninou. Na každý plátek...

Klobásové mäso z pohára
Takéto mäso vraj bývalo v plechovkách. Tento recept som skúšal na viackrát, až sa to...

Bravčová znojemská pečienka s tarhoňou a chrenovým créme–fraîche
Znojemská pečienka: Mäso očistíme a namarinujeme horčicou, soľou a korením. Necháme odležať, ideálne cez...

Skoro čína s panenkou
Jeden z rozdielov medzi pravou cinou a slovenskou kuchynou je, ze cina sa robi individualne na...

Segedínsky guláš
V slovenských domácnostiach veľmi obľúbená klasika z kyslej kapusty a bravčového mäsa, ktorá dodá telu množstvo...

Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš
Nedeľný obed. Teraz som spojila hovädzie a bravčové mäso s kyslou kapustou so smotanou.

Huspenina s chudým mäsom
Keďže táto huspenina chutí celej rodine, tak som sa rozhodla, že sa podelím s mojím...

Segedínsky guláš – môj dámsky špeciál
Od Holíča až po Ubľu rozvoniavajú podobné varianty tejto dobroty a každá z nich je určite tá najoriginálnejšia a najsamlepšejšia!...