Plnená paprika
Plnená paprika

Pečené papriky plnené mletým mäsom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 29. júna 2022
Pečené papriky plnené mletým mäsom
Foto: Kulinární studio MAFRA
6
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 190 °C

Suroviny

6 ks
600 g mleté
1 ks
6 strúčikov
1 ks
2 PL
4 vetvičky (čerstvý)
200 g
400 ml (passata)
2 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak ošúpeme, štyri strúčiky cesnaky necháme vcelku, zvyšok spolu s cibuľou nadrobno nasekáme. Mleté mäso vložíme do misy, pridáme vajce, strúhanku, cibuľu, nasekaný cesnak, lístočky tymianu, dochutíme soľou, čiernym korením a premiešame.

  2. 2

    Z paprík odstránime stopky a zrniečka, papriky naplníme mäsovou zmesou, pokvapkáme olejom a vložíme do misy na zapekanie. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 15 minút.

  3. 3

    Paradajky rozpolíme a pridáme do misy k paprikám spolu s celými strúčikmi cesnaku. Necháme ďalších 5 minút piecť, potom prilejeme paradajkový pretlak, pridáme bobkový list, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a cukrom. Pečieme ešte 30 minút. Hotové papriky ozdobíme vetvičkami tymianu a ihneď podávame.

Diskusia k receptu