Pečené papriky plnené mletým mäsom
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 29. júna 2022
mesačník Varecha, 29. júna 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
50 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
6 ks |
|
600 g mleté |
|
1 ks |
|
6 strúčikov |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
4 vetvičky (čerstvý) |
|
|
|
|
|
|
|
200 g |
|
400 ml (passata) |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak ošúpeme, štyri strúčiky cesnaky necháme vcelku, zvyšok spolu s cibuľou nadrobno nasekáme. Mleté mäso vložíme do misy, pridáme vajce, strúhanku, cibuľu, nasekaný cesnak, lístočky tymianu, dochutíme soľou, čiernym korením a premiešame.
- 2
Z paprík odstránime stopky a zrniečka, papriky naplníme mäsovou zmesou, pokvapkáme olejom a vložíme do misy na zapekanie. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 15 minút.
- 3
Paradajky rozpolíme a pridáme do misy k paprikám spolu s celými strúčikmi cesnaku. Necháme ďalších 5 minút piecť, potom prilejeme paradajkový pretlak, pridáme bobkový list, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a cukrom. Pečieme ešte 30 minút. Hotové papriky ozdobíme vetvičkami tymianu a ihneď podávame.
Tiež plnená paprika:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu