
Ryba na jednoducho
S prichádzajúcou jeseňou ma prepadáva nostalgia za JV Áziou. Celoročná priemerná teplota 30 stupňov, milí...

Zubáč zapečený s karfiolom
Očisteného, umytého, na porcie pokrájaného zubáča posolíme a urestujeme na masle. Pekáčik vymastíme a...

Šťuka na zelenine
Našiel som v mraziaku ešte posledné rybie filety. Bola to šťuka čo chytil švagor ešte pred vianocami....

Tatarák z matjesov a reďkovky
Je mi jasné, že tatarák je len tatarák:), ale keď môže byť z lososa, ...

Pečený losos s quinoou a pečenou zeleninou
Takéto jedlo z rúry je u nás obľúbené, pretože všetko naraz vložím do rúry a mám...

Rybacia nátierka trocha inak
Táto pomazánka je chutná a majú ju radi aj deti. Skúste a uvidíte.

Tatarák z lososa
Kupil som na trhu cerstveho lososa a uz davnejsie som to chcel vyskusat. Oplatilo sa.

Steak z tuniaka
Účastník kulinárskej šou Bez servítky Daniel Zwach prišiel navariť aj k nám do TV Varecha.

Steak z lososa na bylinkovom masle
Steak potrieme všetkými ingredienciami (okrem bylinkového masla) a pečieme na grile - z každej strany 2 minúty....

Údené plátky lososa
Cherry paradajky nakrájame na plátky, posolíme, okoreníme a prelejeme olivovým olejom. Necháme postáť pol...

Jednoduchý tuniak
Tuniaka nakrájame na 3x3 cm. Osolíme a okoreníme. Tuniaka opečieme na olivovom oleji na rozpálenej...

Úhor na masle
Príprava úhora podľa JPP - jedna pani povedala. Niekoľko rád, z ktorých som si vybral...

Pstruh po slovensky
Vypitvané pstruhy bez šupín rozmrazíme a umyjeme. Osolíme ich, okoreníme a posypeme rascou zvnútra i zvonka.

Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou
Pstruh patrí u nás medzi lahôdky a na žiadosť rodiny som ho pripravila trošku ináč, teda...

Losos so zeleným korením
Ve velké pánvi či kastrolu rozpustíme máslo, přidáme cibulky či šalotky nakrájené najemno a smažíme na...

Cestoviny s rukolou a lososom
Mám rada ryby. Trvalo mi dlho, než som sa ich naučila upravovať tak, aby...

Pražma so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Komerčný recept<br /> Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom , podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, ...

Grilovaný zubáč na hráškovom pyré
Dobré víno prináša pôžitok. Najmä to slovenské, ovenčené mnohými medailami. Keď sa však lahodné víno snúbi s vhodným jedlom, radosť...

Špenátovo-lososová roláda bez lepku
Pri posedeniach s rodinou či priateľmi sa vždy zíde nejaké občerstvenie....

Pangasius filé zapečené v paradajkovej omáčke
Na olivovom oleji jemne speníme cibuľu a cesnak. Podlejeme bielym vínom. Pridáme paradajky, štipku...

Polievka z morských rýb
Ako inšpirácia poslúžila polievka, ktorú si rybári v Dalmácii pripravujú na lodi keď lovia ryby -...

Ryba s pórom a zemiakmi v jednom hrnci - Peix amb porros i patates a la caçola
Jednoduché jedlo katalánskych babičiek. Môže sa použiť akákoľvek biela ryba, ja som v tomto recepte...

Zapekaná treska
Tento recept je na štýl "čo dom dal", chcela som si pripraviť tresku zdravo, ale...

Losos na smotanových zemiakoch
Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke. Necháme vychladnúť, ošúpeme, pokrájame na plátky.

Ratatouille s lososom
Tento recept som videl v TV a vyzeral veľmi dobre. Tak som ho spravil a a...

Šalát z tuniaka v rajčinovej omáčke
recept vznikol z toho čo som kedysi našla v chladničke :) a robievam ho doteraz a všetkým...

Vyprážané hoki v kukuricovom cestíčku s domácou tatárkou
Dnešný Veľkopiatkový deň máme na stole rybku.

Lososový šalát s pečenými paradajkami a cuketou
Jeden deň do týždňa mávam mäsitý, vtedy pripravujem zväčša ryby. A tento šalátik je ako...

Rybársky koláč
Nasaď si cylinder a nahoď anglický prízvuk - toto je nekompromisná britská domáca kuchyňa.