Pražma, špenát a paradajky fotorecept

evusik - fotkaevusik, 30. mája 2012
Pražma, špenát a paradajky (fotorecept)
Foto: evusik

U nás zúri špenátová sezóna, takže mladý, krásny, čerstvučký špenátik ku všetkému a ja môžem aj samotný :-)

1
porcia
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
Špenát:




Postup

  1. 1

    tak toto je on! mladý! krásny! vysprchovaný!

    Pražma, špenát a paradajky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a to je ona, dúfam, že mladá :-) každopádne krásne sa hodí k nášmu špenátu... rybku, budeme ju volať teta Pražma, dobre umyjeme, položíme na alobal, zvnútra aj zvonka pekne posolíme soľou a do bruška jej natlačíme veľkú viazaničku zelených byliniek - petržlenovú vňat, tymián a môj obľúbený kmín

    Pražma, špenát a paradajky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pražmu výdatne zalejeme olivovým olejom, obložíme rajčinami a ešte okoreníme mletým korením

    Pražma, špenát a paradajky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a zabalíme rybku do úhľadného balíčka... na pekáči jej budú robiť spoločnosť zemiaky

    Pražma, špenát a paradajky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a aby im nebolo smutno pridáme ešte na mesiačiky nakrájanú cibuľu, celý cesnak a mrkvu. Osolíme, okmínujeme a posypeme petrželkou. A strčíme do rúry a kto má môže aj do trúby a pečieme na 180°C asi 20-25 minút, zeleninu môžeme aj dlhšie podľa potreby a stavu upečenosti.

    Pražma, špenát a paradajky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď rybka Pražma trochu vyfučí opatrne ju rozbalíme aby sme sa neobarili a môžeme ju nechať na chvíľu zapiecť

    Pražma, špenát a paradajky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a konečne prichádza na rad náš špenát. Na málinkom množstve oleja si osmahneme na drobno nakrájanú cibuľu, neskôr pridáme nakrájaný cesnak a špenát. Len krátko restujeme, nedusíme, nevaríme len toľko necháme čo sa nám špenát orestuje. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a hneď odstavíme. Takto pripravený špenát je najsamlepší!!!

    Pražma, špenát a paradajky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A máme to na stole: dusené rajčiny ktoré nabrali tie najlepšie chute, fajnový, chrumkavý špenát a rybka Pražma.... ak neveríte, že to bola dobrota uvarte si aj vy doma :-))

    Pražma, špenát a paradajky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

nazarboncuk
evusiiiiiik, však sa môzem k vám pozvať na večeru, ja milujem pražmu s rukolou a čerstvým chlebíkom, ale toto je iný level :)) v turecku sa hovorí že "elerine saglik" čo znamená v preklade "zdravie pre Tvoje ruky, Boh neh žehná Tvojim rukám" @evusik , ELERINE SAGLIK!!!nádherné jedlo a krásne spracovaný fotopostup ako vždy ;)
sjuz
@evusik - vidím, že naplno využívaš špenátik:) - krásne zladené farby a krásna fotka, a na tú rybku mi tečú slinky, pražmu mám rada!
jerica
nielen papníčko,veru hodné konkurencii kochárom profíkom:-)
evusik
@nazarboncuk ďakujem, ty si to tak krásne napísala... keby som mohla tak pozvem všetky varecháčky rad radom, ale to by som musela upiecť inú veľrybu :-)
@sjuz veru tak, teraz špenátujeme a ja nechápem ako som mohla ešte pred pár rokmi ohŕňať nosom nad špenátom
dievčence, ďakujem za milé komentíky :-)
babav
Krasny recept...ingrediencie, farby aj chut . U nas ma spenat cestne miesto na jedalnom listku,pridavam ho do polievok,cestovin,ryze
a samozrejme surovy do salatov .....
danda3
Nádherne spracovaný recept, veru by som si dala povedať! ☺
evusik
už som poďakovala dievčencom a teraz ďakujem aj chlapcom :-) teším sa
emko1
Uplná fantázia.Hned letím do Tesca kúpiť pražmu a na trh špenát.
emko1
A ešte som zistil,že sme asi rodáci,lebo aj ja som zo Staréj Turéj
evusik
@emko1 ja nie som rodáčka ja som sa do Starej Turej privydala ale žijem tu už 35 rokov a páči sa mi tu, hlavne príroda je tu prekrásna :-)
@palokuchki ďakujem bolo to výborné, my doma ryby radi papáme a podľa možnosti často pripravujeme, hlavne keď dostanem čerstvé ryby... táto pražma bola chladená a je to obrovský rozdiel oproti mrazeným z ktorých je len veľa vody a ryba žiadna :-)
miskam
vynikajuca kombinacia...zatial som to jedla len v restauracii..a v tvojom podani aj skvele nadesignovane:)) Dakujem za inspiraciu.
eraserhead
veľmi chutne a vkusne pripravené jedlo, pre mňa sú takto čisto pripravené jedlá oslavou života ........
kukulienka71
@evusik , nádherné fotky, perfektný recept a v neposlednom rade, veľmi dobre sa "čítaš":-) Iste si mala dobrú náladu, z opisu to priam cítiť:-) zaslúžene 5* a recept ukladám, zíde sa iste;-)
zolik
@evusik nabuduce (teda dost skoro) skusim prazmu podla Tvojho receptu. Mlady spenat s paradajkami ako priloha su velmi lakave. Recept je pekne veselo napisany. Uz je v KK aj s 5*.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia