Pangasius zapekaný v alobale

58vlasta - bez fotky58vlasta, 15. decembra 2009

Robila som toť nedávno pangasa. Tento recept sa mi vydaril, chutil všetkým...

4 - 6
porcie
10 minút
príprava
10+20 minút
na 180 °C

Suroviny

3  filety
2
150 g
3 -4  ks
1  ks
1/2 lyžičky
2  lyžice




Postup

  1. 1

    Rozmrazené filety pangasiusa posypeme korením na ryby a necháme chvíľu postáť. Potom ich opečieme na masle z obidvoch strán. Na oleji urobíme praženicu z vajec a šampiňónov, /môžu byť aj sterilizované/, pridáme soľ, ml. korenie a sušenú /ak máme aj čerstvú nakrájanú/bazalku alebo oregano. Môže byť aj petržlenová vňať. Keď praženica trochu vychladne, zamiešame do nej pol lyžičky granulovanej potravinárskej želatíny.

  2. 2

    Na alobal uložíme jeden filet pangasiusa, na to dáme praženicu do tvaru kopčeka /strechy/. Do stredu praženice vložíme po dĺžke krabie tyčinky a pásiky červenej alebo farebnej papriky a z jednej i druhej strany obložíme ďalšími filetami. Alobal dobre uzatvoríme, prípadne zabalíme ešte do jednej vrstvy alobalu a dáme do vyhriatej rúry zapiecť na 15 - 20 minút.

  3. 3

    Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. Želatína spôsobí, že praženicová plnka sa pri krájaní nebude rozpadávať.

Diskusia k receptu

nyja
Želám Vám krásne pohodové Vianoce :)) veľa spokojnosti, lásky a PF 2010 :))
marienka44
Nerozumiem, naco zapekat, ked su tam uz suroviny tepelne upravene. Ani syr tam nie je, aby sa roztopil. Tak naco zapekat?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia