Robila som toť nedávno pangasa. Tento recept sa mi vydaril, chutil všetkým...
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rozmrazené filety pangasiusa posypeme korením na ryby a necháme chvíľu postáť. Potom ich opečieme na masle z obidvoch strán. Na oleji urobíme praženicu z vajec a šampiňónov, /môžu byť aj sterilizované/, pridáme soľ, ml. korenie a sušenú /ak máme aj čerstvú nakrájanú/bazalku alebo oregano. Môže byť aj petržlenová vňať. Keď praženica trochu vychladne, zamiešame do nej pol lyžičky granulovanej potravinárskej želatíny.
- 2
Na alobal uložíme jeden filet pangasiusa, na to dáme praženicu do tvaru kopčeka /strechy/. Do stredu praženice vložíme po dĺžke krabie tyčinky a pásiky červenej alebo farebnej papriky a z jednej i druhej strany obložíme ďalšími filetami. Alobal dobre uzatvoríme, prípadne zabalíme ešte do jednej vrstvy alobalu a dáme do vyhriatej rúry zapiecť na 15 - 20 minút.
- 3
Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. Želatína spôsobí, že praženicová plnka sa pri krájaní nebude rozpadávať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu