
Chrumkavý grécky losos s lahodným francúzskym dresingom
Neveríte, že niečo môže výborne chutiť a zároveň je to zdravé? Skúste tento recept :) Je...

Losos s mandľovou krustou podľa Nikoly Krčovej
Pozrite si ako zdravo a chutne sa stravuje slovenská reprezentantka vo fitnes a Majsterka sveta vo fitnes...

Pstruh z Gave
V našich končinách je to menej známa úprava pstruha, ale nesporne veľmi chutná. Recept...

Treskokoláč
Nechala som sa inšpirovať českým časopisom Kuchyně, ale samozrejme som si ho nakoniec spravila podľa seba...

Zemiakový šalát s tuniakom, olivami a paprikou
Zemiakové šaláty sú všeobecne veľmi obľúbené, pretože sú väčšinou sýte a vždy veľmi chutné. Dnes...

Ryba v arašidovej marináde
U nás doma nik kapra neje. Jedna časť nemá rada ryby a druhá sa bojí kostí....

Zubáč na masle so zemiakom plneným hubami
Predlohou mi bol recept http://www. kosicednes. sk/zubac-na-masle-zemiakom-plnenym- hubami/, trocha som si ho upravila podľa seba.

Losos na španielsky spôsob
Z očisteného, rozmrazeného a z kože stiahnutého, umytého, osušeného lososa nakrájame fi lé, 180 g na...

Dusená ryba na čínsky spôsob
Očistenú cibuľu nadrobno nakrájame. Čerstvé huby očistíme, nakrájame na plátky, osolíme a necháme chvíľu...

Zemiakovo-rybacie fašírky s petržlenovou omáčkou
Ja som použila lososa, ale môže sa použiť ryba aká vám chutí. Množstvo surovín je...

Rybacie filé so strukovinami
Ryby sa na našom stole objavujú stále v menšom množstve, čo je škoda. Skúsme rozšíriť...

Filé v strúhankovo-syrovej perine
Porežeme si filé na kúsky a na pekáč pomastený olivovým olejom poukladáme vedla seba. Okoreníme korením na...

Sumček africký so zeleninou a šampiňónmi
Ja osobne rybu veľmi nemusím, okrem Vianoc, tak dva krát do roka. Jednoducho mi...

Pstruh pečený na masle s mandľami
Rada takto pripravujem pstruha. Je to rýchle a chutí to veľmi dobré.

Tuniakový sendvič
Nakolko nam ostavala casto rybacia pomazanka, rozhodol som sa ju nejak vyuzit. A tak ma...

Pečený filet z parmice nachovej na teplom uhorkovom šaláte
Najprv si očistíme uhorku. Prekrojíme ju po šírke na dve polovice a tie po dĺžke tiež...

Rybacia polievka po taliansky
Ďalší zo série „špajzových špeciálov “, tentokrát v hlavnej úlohe s treskou. Rýchlo a jednoducho...

Filet z morskej šťuky s kalerábovými hranolkami
Snažím se jíst trochu jinak. Díky Antónie Mačingové se mi povedlo zhodit nějakých 8 kg, ...

Kapor v syrovo-slaninovom cestíčku
Určitě dobrá změna pro milovníky ryb. Já ryby můžu snad na všechny způsoby, mimo vařených....

Pikantná tuniaková nátierka
Vajcia a cibuľku nakrájame na drobno. Všetky suroviny spolu poriadne premiešame. Necháme aspoň na 2...

Restovaná treska so šošovicou a brokolicou
Do kastróla dáme opláchnutú šošovicu, pridáme cesnak, čili, šalviu, rozpolené paradajky a zalejeme...

Kedgeree – indická koreninová ryža s rybou a so zeleninou
Makrelu zbavíme chvosta a hlavy a opatrne ju vykostíme. Ryžu varíme v slanej vode 10 minút,...

Bramborový salát se slanečky
Bramborový salát se slanečky býval pokrm chudých lidí. Dnes už to neplatí, protože slanečci jsou...

Filé na dánsky spôsob
Mrazené rybie filé pokvapkáme citrónom, osolíme a uvaríme. Potom ho rozdelíme na menšie kúsky...

Pečená pražma so zeleninovým kuskusom
Filety z pražmy osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Koreňovú zeleninu...

Sicilsky matjesovy salat
Ryby su u nas velmi casto na stole. Tentoraz sme si urobili salat s jemne marinovanym...