Pečená makrela
Pečená makrela

Makrela v šalviovej omáčke fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, včera 18:42
Makrela v šalviovej omáčke (fotorecept)
Foto: tejaja

Ryby sú nenahraditeľné a nevyrovná sa im žiadne iné mäso. Pri ich príprave môžeme použiť skúsenosti aj fantáziu.

1
porcia
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
4-5 lístkov
1 ks
4-5 PL sladká



Postup

  1. 1

    Makrelu osolíme a zľahka obalíme v hladkej múke. Zbytočnú múku z ryby strasieme.

    Makrela v šalviovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme na rozohriaty olej a smažíme cca 7 minút. Potom ju otočíme na druhú stranu a posunieme na kraj panvice.

    Makrela v šalviovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na uvoľnené miesto dáme lístky šalvie a nakrájanú cibuľku. Premiešame a smažíme 5 minút.

    Makrela v šalviovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom pridáme smotanu, premiešame a ešte 2-3 minúty spolu smažíme.

    Makrela v šalviovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rybu dáme na tanier, omáčku premiešame a polejeme ňou makrelu. Prílohu zvolíme podľa svojej chuti.

  6. 6

    Poznámka: Takto sa dá pripraviť akákoľvek ryba.

Diskusia k receptu