Makrela v šalviovej omáčke fotorecept
Ryby sú nenahraditeľné a nevyrovná sa im žiadne iné mäso. Pri ich príprave môžeme použiť skúsenosti aj fantáziu.
1
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
15-20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Makrelu osolíme a zľahka obalíme v hladkej múke. Zbytočnú múku z ryby strasieme.
-
2
Dáme na rozohriaty olej a smažíme cca 7 minút. Potom ju otočíme na druhú stranu a posunieme na kraj panvice.
-
3
Na uvoľnené miesto dáme lístky šalvie a nakrájanú cibuľku. Premiešame a smažíme 5 minút.
-
4
Potom pridáme smotanu, premiešame a ešte 2-3 minúty spolu smažíme.
-
5
Rybu dáme na tanier, omáčku premiešame a polejeme ňou makrelu. Prílohu zvolíme podľa svojej chuti.
- 6
Poznámka: Takto sa dá pripraviť akákoľvek ryba.
Tiež pečená makrela:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 6









Diskusia k receptu