Foto: miloss2
Našiel som v mraziaku ešte posledné rybie filety.Bola to šťuka čo chytil švagor ešte pred vianocami.Hodila sa na nedeľný obed.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filety umyjeme, osušíme,posypeme mletým korením a tymiánom.Pokvapkáme citrónom a dáme do chladu.
- 2
Zeler,mrkvu a cuketu nakrájame na rezance.Víno zmiešame s paradajkovým pretlakom.Na olivovom oleji osmažíme nakrájanú cibuľu,cesnak,pridáme zeleninu a krátko osmažíme.Zalejeme zmesou vína a pretlaku.Osolíme, pridáme papriku a dusíme prikryté 15 minút.Nakoniec pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a petržlenovú vňať.
- 3
Rybu osolíme a opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán.Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu