Šťuka na zelenine

miloss2 - fotkamiloss2, 10. marca 2013
Šťuka na zelenine
Foto: miloss2

Našiel som v mraziaku ešte posledné rybie filety.Bola to šťuka čo chytil švagor ešte pred vianocami.Hodila sa na nedeľný obed.

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1/2 ks
1 ks
1 ks
1 strúčik
1 PL
1 dl
2 PL




Postup

  1. 1

    Filety umyjeme, osušíme,posypeme mletým korením a tymiánom.Pokvapkáme citrónom a dáme do chladu.

  2. 2

    Zeler,mrkvu a cuketu nakrájame na rezance.Víno zmiešame s paradajkovým pretlakom.Na olivovom oleji osmažíme nakrájanú cibuľu,cesnak,pridáme zeleninu a krátko osmažíme.Zalejeme zmesou vína a pretlaku.Osolíme, pridáme papriku a dusíme prikryté 15 minút.Nakoniec pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a petržlenovú vňať.

    Šťuka na zelenine - obrázok 2
  3. 3

    Rybu osolíme a opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

martinis
šťuku v mrazáku zhodou okolností mám - a pripravím ju podľa tvojho receptu, pretože sa mi páči. výborná inšpirácia :))
elysa
ja by som aj asi našla-myslím tú šťuku,ak nie počkám na novú rybársku sezónu a potom skúsim...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia