Tatarák z lososa fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 27. apríla 2013
Tatarák z lososa (fotorecept)
Foto: kecemis

Kupil som na trhu cerstveho lososa a uz davnejsie som to chcel vyskusat. Oplatilo sa.

20 minút
príprava

Suroviny

500 g
3 PL
1 ČL
2 ČL
3 PL
1/2 ks
1-2 ks
1 ČL
2 PL
1 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lososa umyjem a odstrnim kozu.

    Tatarák z lososa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozrezem rybu na tensie platky.

    Tatarák z lososa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Platky som pokrajal na tensie pasiky, ktore potom uz nakrajam na drobne kusky.

    Tatarák z lososa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do misky si dam rybu, nadrobno nakrajanu cibulu, pretlaveny cesnak, nasekane kapperi, coriander nasekany, wasabi pastu, sezamovy olej, worchester, olej a dobre premiesam.

    Tatarák z lososa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobru chut.

    Tatarák z lososa (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Losos má skvelé mäso a určite to skusím s drobnými úpravami.Koriander nemusím a losos je dost tučný tak vynechám olej a možná ho zomeliem.Vďaka za recept a inspiráciu.
My nemame problem s cerstvym lososom, ale wasabi nezozeniem. Uz som davnejsie chcela tento recept vyskusat, len akosi sa neviem odhodlat, vyzera chutne.
Tak toto ja milujem sice s mansimi upravami co sa surovin tyka ale hocico k tomu das tak je to super. Vyskusam nabuduce podla teba :-) kedze to vyzera neskutocne dobre .
Dakujem za komentare, potesili.
@jeery mas pravdu, ale olej pomaha koreninam navsiaknut do masa. Losos je velmi jemne maso, a preto ho nemeliem, nechuti nam to. Ale da sa pokrajat aj na drobnejsie, podla chute. Ako si napisal, je to vlastne na ispiraciu.
@izabella929 kludne sa zastav, odlozil som ti.

Pridaj komentár k receptu: