Foto: sjuz
Je mi jasné, že tatarák je len tatarák:), ale keď môže byť z lososa, môže byť aj z matjesov:)!
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Filety osušíme a pokrájame nadrobnúčko. Tiež reďkovku.
- 2
Zmiešame, osolíme, okoreníme a necháme 10 minút postáť.
- 3
Jogurt zmiešame so štipkou cukru a premiešame s matjesami a reďkovkami. Rozdelíme na plátky chlebíka, ozdobíme a podávame:) Ja som opiekla kolieska z rožka, a podávala na nich.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ale dík:))
Robil sa takto už v stredoveku Holandsku, aj na pobreží Dánska a Nórska.
Sleď sa vypitve, ale tak, aby pankreas zostal, pretože v ňom sú dôležité enzýmy. Ukladá sa v dubových sudoch, kde asi 5 dní zreje vo vode so soľou. Pankreatické enzýmy kvasia mäso zo sleďa, a tým sa bielkoviny v ňom stávajú ľahko stráviteľné.
Ja milujem matjesy, hocikedy, aj o polnoci:)!
Ja milujem matjesy, hocikedy, aj o polnoci:)!