Dusená ryba s paprikovými zemiakmi

habakukurica - fotkahabakukurica, 30. júna 2013

Filé na náš najobľúbenejší spôsob

4-5
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Paprikové zemiaky:
500 g
1 ks
podľa potreby
Dusená ryba:
500 g
200 g
6 ks




Postup

  1. 1

    Ako prvé si pripravíme paprikové zemiaky. Najprv si ich ošúpeme, umyjeme a pokrájame na plátky - niektoré tenšie, niektoré hrubšie. Väčšiu cibuľu si nakrájame na polmesiačiky a hodíme na trochu oleja. Keď je do zlatista pridáme trochu soli a asi malú lyžičku červenej papriky. Pridáme zemiaky, premiešame, osolíme, okoreníme, ak sú málo červené pridáme ešte trochu papriky. Trošku ich opražíme, zmiešame s cibuľkou a zalejeme trochou vody. Prikryté ich chvíľku povaríme, zase premiešame, pilejeme vodu, prípadne dosolíme. Zemiaky varíme, občas premiešame aby sa trochu rozpadli a vytvorí sa nám tak úžasná hustá krémova zmes s väčšími aj menšími kúskami zemiakov. Príprava zemiakov trvá cca 20 - 25 min.

  2. 2

    Asi po 10 minútach varenia zemiakov si dáme do hrnca alebo panvice s výšším okrajom rozohriať trošku olivového oleja. Keď je rozpálený pridáme na kolieska nakrájaný pórik (aj so zelenou časťou) a popražíme ho domäkka. Následne pridáme na plátky nakrájané šampióny, ktoré osolíme, okoreníme a opekáme asi 5 minút. Následne k nim pridáme zelenú fazuľku nakrájanú na menšie časti, premiešame a pridáme na štvrtiny pokrájané väčšie cherry paradajky. Všetko spolu povaríme na väčšom ohni - osolíme a okoreníme podľa chuti a podlejem troškou vody, aby sa nám vytvorilo trochu šťavy. Medzitým si nakrájame filé z pangasia alebo inej ryby na väčšie kocky alebo pásiky. Keď je zeleninový základ urobený (nie rozvarený, ale pustil dosť šťavy a zelenina zostáva celistvá) znížíme oheň na minimum a na vrch porozkladáme kúsky ryby. Tie trochu osolíme, okoreníme a NEMIEŠAME, iba hrniec zakryjeme. Ryba sa urobí v pare asi za 5 - 10 minút podľa toho aká je hrubá. Tesne pred koncom môžeme rybu premiešať so zvyškom šťavy a zeleniny a hrniec odstavíme a zakryté necháme dojsť. Rybka je mäkkulinká, nerozpadáva sa a je mimoriadne šťavnatá a plná chuti. Takto pripravená ryba sa hodí či k zemiakom či k pečivu či k ryži (s tou je asi najlepšia:)

Diskusia k receptu

salinka
Ryba na akýkoľvek spôsob je vítaná:-) Tento tvoj zdravý receptík sa mi páči:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia