Pstruh v alobale so zeleninovou plnkou
Ryba je zdravie na tanieri, ktoré dobrý kuchár dokáže pretvoriť do podoby lahôdky – zaujímavej, chutnej a peknej. Navyše sú nenáročné na...
Losos na grilovanej zelenine
Vďaka rýchlej príprave a využívaniu kvalitných čerstvých surovín mi bolo grilovanie vždy blízke. Veď stačí trocha...
Vianočná večera - kapustnica, vyprážaná ryba a zemiakový šalát
"Vianoce Vám" - projekt, ktorý vznikol vďaka ľuďom s dobrým srdcom. Večera na Štedrý deň...
Sviatočná ryba
Kedysi po revolúcii som si kúpila krásnu, kuchársku knihu, čo strana to farebné obrázky lahodiace...
Losos na indický spôsob
Toto jedlo varia v jednej nemenovanej reštaurácii, veľmi mi chutilo, tak som vyskúšala aj doma....
Rybacia pochúťka
Keď sme boli raz v Poľsku na nákup u Andrzeja tak nám nemal vydať drobné a šupol...
Údené plátky lososa
Cherry paradajky nakrájame na plátky, posolíme, okoreníme a prelejeme olivovým olejom. Necháme postáť pol...
Vyprážaný haring (Fried Pickled Herring)
Marinovany haring je moja oblubena ryba . Recept som nasla medzi velkonocnymi specialitami, zaujal ...
Pečené zemiaky s údeným lososom a rukolou
Údený losos podávaný na pečených zemiakoch s čerstvou rukolou a osviežujúcim cuketovo- jogurtovým dipom je zaujímavou a chutnou...
Rybacia nátierka trocha inak
Táto pomazánka je chutná a majú ju radi aj deti. Skúste a uvidíte.
Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou
Pstruh patrí u nás medzi lahôdky a na žiadosť rodiny som ho pripravila trošku ináč, teda...
Treska v jednom hrnci
Snažím sa variť čerstvé ryby, ale keď nie je táto možnosť, použijem aj mrazené. Ponúkam...
Pangas twister
Někdy musím experimentovat, aby trochu lehčí jídlo nějak vypadalo a chutnalo mi. tenhle experiment...
Pangasius filé zapečené v paradajkovej omáčke
Na olivovom oleji jemne speníme cibuľu a cesnak. Podlejeme bielym vínom. Pridáme paradajky, štipku...
Losos na smotanových zemiakoch
Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke. Necháme vychladnúť, ošúpeme, pokrájame na plátky.
Závitky z údeného lososa
jedlo je vhodné ako predjedlo alebo ako súčasť sviatočného studeného bufetu.
Tatarák z lososa
Kupil som na trhu cerstveho lososa a uz davnejsie som to chcel vyskusat. Oplatilo sa.
Cestoviny s rukolou a lososom
Mám rada ryby. Trvalo mi dlho, než som sa ich naučila upravovať tak, aby...
Zavinuté knedlíky, zubáč na prírodno s horčicovou omáčkou
Zavinuté knedlíky sú jemne chrumkavá príloha zo zemiakov, pristanú k mäsu a/alebo zelenine, poslúžia aj...
Losos so zeleným korením
Ve velké pánvi či kastrolu rozpustíme máslo, přidáme cibulky či šalotky nakrájené najemno a smažíme na...
Zubáč na hráškovom pyré s hubami a konfitované zemiaky
Osolené a okorenené filety zo zubáča restujeme na olivovom oleji približne 2 minúty z každej strany podľa...
Losos s cesnakovými bagetkami
Lososa na podobný spôsob som prvý raz jedla v reštaurácii Wetzlerov dom v Trnave, potom som...
Tatarák z matjesov a reďkovky
Je mi jasné, že tatarák je len tatarák:), ale keď môže byť z lososa, ...
Jednoduchý tuniak
Tuniaka nakrájame na 3x3 cm. Osolíme a okoreníme. Tuniaka opečieme na olivovom oleji na rozpálenej...
Šťuka na zelenine
Našiel som v mraziaku ešte posledné rybie filety. Bola to šťuka čo chytil švagor ešte pred vianocami....
Grilovaný filet ryby na špenáte a pečených zemiakoch
Filety z ryby osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom. Grilujeme z oboch...
Špenátové taštičky s lososom
Výborný recept, ktorý som ochutnala na jednej návšteve a odvtedy je stálicou našej kuchyne.
Opekaný pstruh s lieskovými orieškami
Oriešky položíme na plech a pečieme asi 10 minút dohneda. Za tepla ich položíme do utierky,...
Pangasius so syrom
Na oleji alebo masle opražíme cibuľu. Pridáme zmrazené ryby. Môžeme podliať vodou, osolíme a...
Ryba v aspiku
Očistenú rybu buď pokrájame na niekoľko častí, alebo menšiu vcelku vložíme do vriacej vody, v...
Šalát z tuniaka v rajčinovej omáčke
recept vznikol z toho čo som kedysi našla v chladničke :) a robievam ho doteraz a všetkým...