Veľkonočná pečená treska s petržlenovo-cesnakovou krustou s citrónovou kôrou fotorecept
Foto: pusta
Dnes je Veľkonočný piatok, rada by som venovala tento recept varecháčom ako rýchly, jednoduchý a chutný recept so želaním príjemných a pekných Veľkonočných Zobraziť celý popisDnes je Veľkonočný piatok, rada by som venovala tento recept varecháčom ako rýchly, jednoduchý a chutný recept so želaním príjemných a pekných Veľkonočných sviatkov :-)
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Krusta: | |
4 PL |
|
4 PL |
|
z 1 ks citróna |
|
1/4 ČL |
|
2 strúčiky |
|
50 g |
|
2 ČL |
|
300 g |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Mrazenú tresku som umyla, osušila, ja som mala Aľjašskú trsku, môžete použiť akúkoľvek inú bielu rybu.
-
2
Tresku som osolilla a okorenila čerstvo mletým čiernym korením, nechala som ju odpočívať, kým som pripravila ostatné suroviny.
-
3
Do misy som nastrúhala kôru z 1 citróna.
-
4
Pridala som posekanú petržlenovú vňať,...
-
5
...soľ, prelisovaný cesnak,...
-
6
...strúhanku,...
-
7
...všetko som spolu zmiešala a zmes na krustu bola hotová.
-
8
Plochú jenskú misu som vystlala alobalom, čo má tú výhodu, že jednak ryba po upečení zostane primerane teplá pri servírovaní a jednak po jedle odpadá pracné umývanie misy.
-
9
Alobal som vymazala tenkou vrstvou masla, počas pečenia sa treska neprichytí o dno a ani zemiaky.
-
10
Vložila som pripravenú tresku a ..
-
11
...na povrchu som ju jemne potrela olejom, potom sa zmes na krustu dobre prichytí a nerozsype sa.
-
12
Na olejom potretú tresku som rovnomerne navrstvila pripravenú zmes na krustu...
-
13
...a obložila som ju zemiakmi.
-
14
Na vrch som dala kúsky zmäknutého masla.
-
15
Vložila som tresku do trúby vyhriatej na 180 stupňov a piekla som ju, kým sa na povrchu nevytvorila chrumkavá pekná červeno-hnedá krusta a zároveň sa upiekli aj zemiaky, mne na to stačilo 20 minút, počas pečenia ryby sa po kuchyni linula nádherná dráždivá vôňa.
-
16
Pred podávaním som zemiaky posypala pokrájanou jarnou cibuľkou. Výhodou tejto úpravy je, že všetko sa upečie naraz, servíruje sa priamo v mise, v ktorej sa piekla treska, ktorú netreba pracne obaľovať, zostane počas servírovania primerane teplá, je šťavnatá, správne prepečená s chutnou chrumkavou krustou na povrchu, odpadá umýavnie množstva riadov po jedle, príprava je veľmi jednoduchá, rýchla a ryba má vynikajúcu sviežu jarnú chuť. Ten ušetrený čas môže kuchárka príjemne posedieť s rodinkou, užívať si sviatočnú atmosféru.oddychovať alebo sa venovať inej činnosti. Prajem Vám krásne pohodové príjemné Veľkonočné sviatky a Dobrú chuť.
dakujem za uznanie.
dakujem.
dakujem.
dakujem za tvoj milý komentík :-)
dakujem a prajem tebe krásne Veľkonočné sviatky i celej tvojej milej rodinke!
dakujem ta uloženie môjho receptíku do kk.
ak máš tak veľmi rád ryby na akýkoľvek spôsob, tak si ich dopraj Quantum satis :-)
to ja dakujem tebe a srdečne ťa pozdravujem <3
áno, jednoduché a chutné :-)
dakujem ti za uznanie.