Viedenský sleďový šalát
executive chef Ján Duda a Peter Minárik
z reštaurácie FSH v Trenčíne, 23. augusta 2017
z reštaurácie FSH v Trenčíne, 23. augusta 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
Suroviny
200 g (filety) |
|
100 g |
|
1/2 ks (limeta) |
|
50 g (očistená) |
|
100 g (uvarená) |
|
50 ml |
|
20 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
Príloha: | |
|
Postup
-
1
Filety zo sleďa nakrájame na väčšie kocky a vložíme do chladničky. V hrnčeku pripravíme sladkokyslý nálev z cukru, zo soli, z octu, bobkového listu a vody a mierne v ňom povaríme na plátky nakrájanú bielu cibuľu, aby zmäkla a stratila typickú pikantnosť. Zlejeme cez sitko a vložíme do chladničky vychladiť.
- 2
V miske vymiešame majonézu spolu s citrónovou šťavou, vložíme schladeného sleďa a opatrne premiešame, aby sme rybu nerozbili. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, vychladenú cibuľu a premiešame.
- 3
Podávame na vhodnom tanieri alebo v miske, dekorujeme polníčkom a nahrubo pomletým čiernym korením.
Tiež rybací šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pokúsime sa zistiť u pánov kuchárov.
Filety zo sleďa sú jedlé v takom stave ako ho možno kúpiť. Naložené v octe, s cibuľou a korením. Nie je to surové. U nás v Billa ho majú za pultom so salámou a syrom. Už tu niekto pridal recept na jeho úpravu, aj ho robievam, no nespomeniem si kto, a pod akým názvom, lebo už ho robím z hlavy. :-)))
Pozri si recepty od @patroveckypitrs ,on tam ma viac rybacich salatov,tusim nieco podobne sa u neho vola salat fantastico.on to robil zo sledovych zavitkov s cibulou nakladanych v pohari.klikni na jeho nick,zobrazi sa ti jeho profil a tam klikni na recepty,zobrazia sa ti len jeho recepty a mozes si to tam najst.
Poznám a dosť často robím, je fakt dobrý:
varecha.pravda.sk/recepty/rybaci-salat-fantastico-fotorec...