Viedenský sleďový šalát

executive chef Ján Duda a Peter Minárik
z reštaurácie FSH v Trenčíne, 23. augusta 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Viedenský sleďový šalátFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 min
príprava

Suroviny

200 g (filety)
100 g
1/2 ks (limeta)
50 g (očistená)
100 g (uvarená)
50 ml
20 g
1 ks
Príloha:

Postup prípravy

  1. 1

    Filety zo sleďa nakrájame na väčšie kocky a vložíme do chladničky. V hrnčeku pripravíme sladkokyslý nálev z cukru, zo soli, z octu, bobkového listu a vody a mierne v ňom povaríme na plátky nakrájanú bielu cibuľu, aby zmäkla a stratila typickú pikantnosť. Zlejeme cez sitko a vložíme do chladničky vychladiť.

  2. 2

    V miske vymiešame majonézu spolu s citrónovou šťavou, vložíme schladeného sleďa a opatrne premiešame, aby sme rybu nerozbili. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, vychladenú cibuľu a premiešame.

  3. 3

    Podávame na vhodnom tanieri alebo v miske, dekorujeme polníčkom a nahrubo pomletým čiernym korením.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist