Treska v paradajkovej omáčke s estragónom

elixir - fotkaelixir, 14. apríla 2013
Treska v paradajkovej omáčke s estragónom
Foto: elixir

Ľahké jedlo na nadchádzajúce teplé dni...

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
4 ks (menšia)
1 ks
1 strúčik
1 ks (menšia)
2 ČL
1 PL
1 ČL
1 štipka
35 ml
65 ml
1 ČL
Ozdoba:

Postup

  1. 1

    Prichystáme si suroviny - tresku umyjeme a zľahka vysušíme. Ošúpeme cibuľu, cesnak, mrkvu a nakrájame. Paradajky umyjeme, rozštvrtíme, zbavíme semiačok a nakrájame.

    Treska v paradajkovej omáčke s estragónom - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu dáme PL olivového oleja s mrkvou, zľahka dve minútky popražíme. Pridáme cibuľu a cesnak a pražíme ďalšie dve minúty.

    Treska v paradajkovej omáčke s estragónom - obrázok 2
  3. 3

    Prilejeme zmes vínneho octu a vody, pridáme pretlak, čierne korenie a osolíme. Pridáme nakrájané paradajky a cukor. Stiahneme plameň na druhý stupeň a dve minúty varíme.

  4. 4

    Potom na vrch omáčky položíme filé, zľahka osolíme a dusíme prikryté 8 minút. Po ôsmych minútach filety vyberieme na taniere a pokvapkáme šťavou z limetky. Do omáčky ešte pridáme estragón, premiešame a tiež dáme na taniere. Posypeme pažítkou a môžeme podávať.

    Treska v paradajkovej omáčke s estragónom - obrázok 4

Diskusia k receptu

elixir
Vďaka Izka :) Bolo to hlavne ľahké, aj zasýtilo... omáčka, tú by som dala aj k inému mäsu.
pacik
Uložené v KK a určite čoskoro aj uvarené :-)
mesiar50
Ryby mám rád v hocijakej forme.Tvoj kulinársky výtvor je famózny ako aj ostatné tvoje recepty.
Rcp.omáčky je dobrá inšpirácia resp.inovácia
aj k iným mesám ako si to aj sama poznamenala
denyany
v piatok sme mali paradajkovú omáčku s bravčovým mäsom, dnes zas pečenú tresku... nabudúce skombinujem podľa teba, musí to byť dobré.....
ethanel
@elixir fajnova kombinacia surovin k pouzitej rybe hned by som si dal, uvodna fotka ma hned zaujala a co nevidim elixir utoci na moje chutove bunky, rcp si ukladam do KK a len co sa vyliecim varim na obed.
elixir
Ďakujem vám, keď skúsite a napadne vás, dajte vedieť, či vám chutilo, prípadne ak spravíte nejaké zmeny v recepte, tak aké... :)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha