Foto: elixir
Ľahké jedlo na nadchádzajúce teplé dni...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks |
|
4 ks (menšia) |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 ks (menšia) |
|
2 ČL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 štipka |
|
35 ml |
|
65 ml |
|
|
|
|
|
1 ČL |
|
Ozdoba: | |
|
Postup
-
1
Prichystáme si suroviny - tresku umyjeme a zľahka vysušíme. Ošúpeme cibuľu, cesnak, mrkvu a nakrájame. Paradajky umyjeme, rozštvrtíme, zbavíme semiačok a nakrájame.
-
2
Na panvicu dáme PL olivového oleja s mrkvou, zľahka dve minútky popražíme. Pridáme cibuľu a cesnak a pražíme ďalšie dve minúty.
-
3
Prilejeme zmes vínneho octu a vody, pridáme pretlak, čierne korenie a osolíme. Pridáme nakrájané paradajky a cukor. Stiahneme plameň na druhý stupeň a dve minúty varíme.
- 4
Potom na vrch omáčky položíme filé, zľahka osolíme a dusíme prikryté 8 minút. Po ôsmych minútach filety vyberieme na taniere a pokvapkáme šťavou z limetky. Do omáčky ešte pridáme estragón, premiešame a tiež dáme na taniere. Posypeme pažítkou a môžeme podávať.
- 4
Rcp.omáčky je dobrá inšpirácia resp.inovácia
aj k iným mesám ako si to aj sama poznamenala