
Grilovaná biela ryba v aromatickej kruste
Biela ryba obalená v strúhanke, nastrúhanom syre, bazalke a petržlenovej vňati bude chutiť skvelo...

Pangasius s bylinkovou krustou
Recept pripravil Richard Fencl z reštaurácie Rybník v Bašovciach

Vajíčka s lososovou plnkou
Vajcia uvaríme natvrdo, rozpolíme po dĺžke. Žĺtky vymiešame s majonézou, lososom posekaným nadrobno a...

Losos s mandľami
Celé oloupané mandle opečeme dorůžova na pár kapkách oleje. Dáme stranou, necháme vychladnout.

Sardinkové gule
Planéty nie sú ploché a gule nie sú placky - od Tichomoria po Stredomorie.

Losos s pšenovým šalátom
Včera sa mi podaril takýto pestrofarebný obed. V týchto takmer neznesiteľných horúčavách sa snažím pripraviť rýchle a ľahšie stráviteľné jedlá, samozrejme, musia byť aj chutné....

Jansenove pokušenie s talianskym nádychom
Toto je rokmi overený recept. Myslím, že originál pochádza zo škandinávskej kuchyne. Kedysi som...

Pstruhy s grilovanou zeleninou
Ja ryby nemám rada ryby, ale môj muž áno a je dokonca rybár. Tieto pstruhy...

Špagety s tuniakovými guľkami
Zostalo mi trošku paradajkovej omáčky z Buffalo krídelok, trošku som posnorila po nete a našla som...

Plnený pečený pstruh
Pstruha položíme na dosku a od chrbtovej časti ho narežeme, vykostíme a vyberieme vnútornosti. Rybu osolíme,...

Plnený fenikel s ragú z lososa, jedlého bôbu a húb
Fenikel očistíme, rozdelíme na jednotlivé vrstvy a blanšírujeme v osolenej vode. Pri podávaní ho naparíme...

Losos - najchutnejší na svete (2) s cestovinami
Zase losos, na tú istú nôtu príprava, ozvláštnený alebo doplnený karbohydrátmi - cestovinami :-)

Losos - najchutnejší na svete!
Milujem lososa, preto aj väčšina mojich receptov na tému - LOSOS na veľa spôsobov.

Jarná rolka s čerstvou rybou
Ryžový papier navlhčíme a položíme na vlhkú utierku. Rybie mäso opražíme na oleji z jednej strany...

Losos na smotane
Lososa si deň vopred naložíme do marinády z olivového oleja a grilovacieho korenia na ryby s citronom....

Sushi Temaki Unagi
Najprv si pripravíme sushi ryžu. Studenou vodou ju prepláchneme 6 krát, kým voda nezostane úplne...

Cibuľový koláč so sardelami a olivami
Opäť raz niečo z francúzskej kuchyne. Ak máte radi ryby v kombinácii s jemne sladkou cibuľou...

Filety zo sumca s rajčinovou omáčkou a smotanovo-kôprovými haluškami
Táto sladkovodná tučnejšia ryba má chutné mäso a skoro žiadne kosti. Pripravila som z nej pečené...

Smažený kapr se smetanovým medvědím česnekem
Moje dnešní hrátky s medvědem a kaprem. Noční nápad, dotaženo při přípravě až do téhle...

Rybie filé na zelenine
Plátky rybieho filé opečieme z obidvoch strán, pridáme šampiňóny, kolieska paprík a paradajok. Podusíme...

Vyprážaný kapor so zemiakovým šalátom
Očisteného kapra (filety zbavené kože) umyjeme a dáme do misky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a ochutíme soľou...

Treska na neapolský spôsob
Z rozmrazenej, očistenej, umytej, osušenej tresky (filé) nakrájame kúsky, 200 g na porciu....

Penne s lososom a bazalkou
V osolenej vode varíme cestoviny asi 12 minút. Filety z lososa umyjeme, osušíme, nakrájame...

Pečený losos na letnej zelenine
Recept spája chutné plody, ktoré nám leto prináša... Túto úpravu lososa so zeleninou som našla...

Tapenade languedocienne (Languedocká tapenada)
V Languedocu sa táto tapenada robí odjakživa. Všetky suroviny sú miestne, teda čerstvé, a...

Záhradná zmes s grilovanou rybou
Papriku nakrájame na väčšie kocky, šampiňóny na štvrtiny, cherry paradajky na polovice a červenú cibuľu...

Tilapia so zeleninou a zemiakovo-mrkvovým pyré
Kvôli pečeňovej diéte som pri varení nepoužil žiadny tuk. Na to treba mať ale kvalitnú...