Ryba zapečená so zeleninou a kuskusom fotorecept
Foto: tejaja
Spojenie rýb, ktoré sa u nás používajú oddávna, so surovinou relatívne novou - kuskusom, vytvorí nové, moderné a pritom chutné jedlo.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 filety |
|
200 g |
|
300 g (paradajky, kukurica, hrášok, paprika..., podľa chuti) |
|
1 PL |
|
Marináda: | |
3 PL |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
Cesnak prelisujeme, chilli papričku rozdrvíme a dobre premiešame s olejom, mletou paprikou a soľou. Filety ryby potrieme touto marinádou a necháme postáť cca 30 minút.
-
2
Zeleninu nakrájame na malé kúsky a dáme do olejom vymazaného pekáčika. Premiešame so soľou.
-
3
Na zeleninu položíme filety aj s marinádou a zakryjeme alobalom. Pečieme v rúre predohriatej na 180 °C asi 25-30 minút. Potom odkryjeme a ešte dopečieme asi 10 minút.
-
4
Kým sa filety so zeleninou pečú, pripravíme kuskus. Nasypeme ho do misky, premiešame s 1 lyžicou oleja a zalejeme vriacou vodou. Zakryjeme a necháme postáť 5 minút. Potom vidličkou načechráme, opäť zakryjeme a necháme stáť.
- 5
Upečené jedlo vyberieme z rúry a filety dáme hneď na taniere.
- 6
Kuskus dáme k zelenine a premiešame. Pridáme ho k rybe a hneď podávame.
Tiež pečená ryba:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Diskusia k receptu