Ryžové cestoviny s tuniakom a kuracím mäsom na Čekyho spôsob
Foto: ceky
Tieto cestoviny ulahodia každému, kto sa nebojí experimentovať.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájame si cibuľu na malé kúsky. Na panvicu dáme jednu polievkovú lyžicu oleja. Následne pridáme cibuľu a popražíme ju do zlatista.
- 2
Pridáme obidve konzervy tuniaka, jeden pikantno-paradajkový, druhý čistý. Miešame a pomaly pridávame smotanu na varenie. Chvíľu miešame a základ máme hotový.
- 3
Nakrájame kuracie mäso na drobné kúsky. Pomiešame ho s korením na pečené kurča aj so sladkou paprikou. Pridáme na panvicu s olejom a miešame, až kým nebude mäso hotové.
- 4
Do hrnca nalejeme vodu do trištvrtiny hrnca a pridáme trošku oleja. Veľkosť hrnca určite podľa množstva cestovín. Prikryjeme hrniec a počkáme, kým nám nezačne vrieť voda. Pridáme ryžové cestoviny, štipku soli a občasne miešame okolo 5 minút. Keď sú hotové, precedíme ich.
- 5
Všetko spolu pomiešame a je to hotové. Dobrú chuť! :)
Tiež tuniakové cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu