
Naša tradičná vianočná tuniaková nátierka
Keďže na Štedrý deň držíme pôst, robím na raňajky tuniakovú nátierku....

Pangasius v sezamovom kabáte
Rybu umyjeme, osušíme, osolíme. Do strúhanky pridáme sezamové semienka a v druhej miske rozšľaháme...

Kulebiaka plnená lososom a ryžou
Nadrobno pokrájanú cibuľu pražíme 2 až 3 minúty na troche masla. Pridáme ryžu a spolu pražíme...

Šalát s údeným pstruhom
Melón rozkrojíme na polovice a semienka vyberieme. Polievkovou lyžicou melón vykrajujeme a rozložíme na taniere...

Rybacia pečeň lahôdková
Z cerstvych 3 ryb vyberieme pitvanim aj pecen. Tu si ponechame, umyjeme, namocime na par...

Mečúň s citrusovo-mandľovou glazúrou
Keďže u nás sa na Štedrý večer stretnú 4 generácie a teda aj viac ľudí, snažím...

Koriandrové palacinky s údeným lososom a kôprovým dresingom
Z mlieka, vajec, múky, 20 g kôpru, koriandra a zo soli vyšľaháme cesto na palacinky....

Grilovaný losos s brokolicou a cesnakovým dressingom
Tento recept som si vymyslela na základe toho že potrebujem zhodiť nejaké to kilečko a použila som...

Ryba v rybe
Tento nápad som videla v jednom časopise u kamarátky. Je to nenáročné a veľmi sa mi...

Huspenina z kapra
Kapra vykostíme a rozkrojíme na 4 časti. Do vody dáme soľ, hlavu z kapra, ...

Treska so špenátom
Filet z ryby umyjete, osušíte a na rozpustenom masle opečiete do zlata. Pozor, aby...

Sviničný kapor
Mam známeho rybára chodí chytať ryby na vodnú nádrž, neďaleko mňa, ktorá sa volá Svinica....

Pangasius s cibuľou
Je to varianta receptu, ktorý ma naučila priateľka, no tá na prípravu používala iný druh...

Treska na masle so zeleninovým šalátom a polentou
„Prišiel na psa mráz, doskákal junáčik“! Sedemdesiat rokov som odolával chirurgickým zákrokom pri plnej anastézii na...

Vrstvený tuniakový šalát
Rozpis surovín je na jednu misu. Šalát najlepšie ukáže v sklenenej. Ja som robila šalátik...

Avokádová salsa s grilovaným lososom
Ryby milujem. Môžem ich jesť na akýkoľvek spôsob. Najradšej bez akejkoľvek prílohy, len s...

Losos s teplým cícerovym šalátom
Kúpila som čerstvého lososa. A potom hľadala recept, aká príloha by sa mi k nemu...

Zapekané filé
Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba,...

Nutričné, zdravé duo-cestoviny
Nutričné preto, pretože som sa snažila tam zahrnúť všetko, čo by nám malo nutrične prispieť...

Losos a restovaný ružičkový kel s reďkovkami
Ďalší z mojich receptov „do plaviek“, aj keď nám leto máva z jachajúceho rýchlika. Ľahko...

Mečiar na grile (Espadon au barbecue)
V našej rodine je to asi najobľúbenejší "kus mäsa" na grilovanie. Vyskúšala som už veľa spôsobov...

Grilovaný zubáč so zeleninou
Zubáča umyjeme, osušíme, nakrájame na 3 časti a pražíme na olivovom oleji a masle na koži asi...

Tuniak s plnenými batatmi podľa Majselfa
Raper Majself nám ukázal, ako pripravuje lahodné steaky z tuniaka s pikantným dipom a plnenými batatmi....

Amur na paradajkovo-zeleninovom základe
Môj muž vyhral v tombole sladkovodnú rybu ktorá sa volá Amur. Je to veľká ryba a...

Chrumkavý grécky losos s lahodným francúzskym dresingom
Neveríte, že niečo môže výborne chutiť a zároveň je to zdravé? Skúste tento recept :) Je...

Pstruh z Gave
V našich končinách je to menej známa úprava pstruha, ale nesporne veľmi chutná. Recept...

Karas na spôsob Ráczné
Maďari mali vždy šťastné povahy, pretože zbierali plody svojej práce a potom ich varili. Ich...

Treskokoláč
Nechala som sa inšpirovať českým časopisom Kuchyně, ale samozrejme som si ho nakoniec spravila podľa seba...

Bezlepkové cestoviny s tuniakom a paradajkami
Rýchle bezlepkové jedlo, ktoré sa podarí aj začiatočníkovi v kuchyni. Chutné a jednoduché bezlepkové cestoviny...

Zemiakový šalát s tuniakom, olivami a paprikou
Zemiakové šaláty sú všeobecne veľmi obľúbené, pretože sú väčšinou sýte a vždy veľmi chutné. Dnes...