Foto: kajusiqq
Tak toto jedlo som si obľúbila v Irsku :- :- ....mňam:)
porcie
príprava
Postup
-
1
Zemiaky olúpeme a nakrájame na hranolčeky.Vsypeme ich do vriacej vody a asi 3 minútky necháme variť.
-
2
Potom ich vyberieme usušíme a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie pokvapkáme olejom.
-
3
Necháme piecť pri 200 stupnov dozlatista sem tam obrátime.Tu su hotovučké:)...mnam!:P
-
4
Hrášok asi 10 minút povaríme v osolenej vode.Scedíme ho(trocha vývaru si odložíme) a spoločne s maslom(alebo olejom) a mätou ho rozmixujeme dohladka.Kašu podľa potreby rozriedime vývarom a dochutíme soľou a čiernym korením
-
5
Rybie filety očistíme.Osolíme ich okoreníme trocha posyeme paprikou a zľahka ich obalíme v hladkej múke.
-
6
Na rozohriatej panvici ich zvoľna usmažíme:):)
-
7
Takto sa servírovalo v Severnom Irsku...čo je v podstate Anglicko ale nebudem tu rozoberať historiu:DD:):-*
Diskusia k receptu