Jedlá z diviny (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Diviačik pre oslávenca

Hlavné jedlá

Toto je recept na diviačika v pare robenom a v lístkovom ceste zapečenom. Oslávenec, ktorý...

prazdny

Divinový závin v lístkovom ceste

Bravčové mäso

Slováci milujú mäso – z lesa, z rieky i z dvora. Ani v našom penzióne...

prazdny

Plnený poľovnícky rezeň

Hlavné jedlá

Nakrájané a naklepané rezne necháme odležať 2 – 3 hodiny. Po odležaní rezne osolíme, okoreníme,...

prazdny

Jelenia sviečkovica s hlivovou klobáskou a so žemľovou knedľou

Hlavné jedlá

Hlivová klobása: Hlivu smažíme na oleji s cibuľkou až kým sa nevyparí všetka tekutina, pridáme cesnak a rozmixujeme....

prazdny

Pečená divá kačica

Hlavné jedlá

Kačicu očistíme, vypitveme, opálime nad plameňom, následne ju umyjeme a nakoniec usušenú osekáme...

prazdny

Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom

Hlavné jedlá

Najprv prípravíme nálev na mäso: Zmiešame vodu, červené víno, cesnak, cibuľu, bobkový list,...

prazdny

Roláda z diviaka

Hlavné jedlá

Mleté mäso premiešame s korením na divinu, čiernym korením, prepasírovaným cesnakom a soľou. Rožky...

prazdny

Prsia z divej kačky na tvarohovo–rozmarínových guľkách

Hlavné jedlá

Na kačacích prsiach narežeme kožu na menšie kocky. Rozohrejeme panvicu a položíme na ňu prsia kožou...

prazdny

Králik na červenom víne

Hlavné jedlá

Mal som v komore po oslave otvorený alkohol ja tomu moc nedám, taktiež z rodiny to...

prazdny

Viedenský guláš z daniela

Hlavné jedlá

Mäso nakrájame na väčšie kocky.

prazdny

Srnčie pliecko na paštrnákovej pene

Hlavné jedlá

Pliecko opracujeme, zbavíme blán a na masti opečieme zo všetkých strán. Vyberieme a na panvici opečieme...

prazdny

Plnené bažantie prsičká na topinamburovom kréme

Hlavné jedlá

Vermút a portské spolu s bobkovým listom a bielym korením zredukujeme (necháme odpariť) na 50 ml...

prazdny

Jelenia roláda plnená tymianom s ovocným ratatouille a vanilkou

Hlavné jedlá

Mäso jemne rozklepeme, nasolíme, okoreníme a posypeme lístkami tymianu. Mäso zrolujeme, zviažeme niťou,...

prazdny

Jelenie steaky vo figovej omáčke

Hlavné jedlá

Ružičkový kel očistíme a povaríme v osolenej vode asi 15 minút. Do vody pridáme aj 10...

prazdny

Pikatný guláš z diviny

Hlavné jedlá

ďalší od poľovníka a mojej kuchárskej edicie

prazdny

Zverinová paštéta s brusnicami a medovou cibuľkou

Prílohy

V osolenej vode uvaríme bravčové mäso, po uvarení dvakrát zomelieme. To isté spravíme s divinou....

prazdny

Srnčie filé na lesnícky spôsob

Hlavné jedlá

Z očisteného, vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného srnčieho stehna nakrájame filé. Filé prešpikujeme...

prazdny

Srnčí chrbát s hráškovými strukmi a so zemiakovými kroketami

Hlavné jedlá

Srnčí chrbát osolíme, okoreníme a na oleji za stáleho obracania grilujeme 6–7 minút. Potom dáme oddýchnuť...

prazdny

Pečený bažant s hríbmi

Hlavné jedlá

Bažanta potrieme soľou a korením, obložíme slaninou a previažeme. V panvici zahrejeme olej na strednú...

prazdny

Jelení rezeň v ginovo-smotanovej omáčke

Hlavné jedlá

Mäso očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme, nasolíme, okoreníme a obalíme v múke.

prazdny

Bažant po taliansky

Hlavné jedlá

Bažanta očistíme, umyjeme, osolíme a prešpikujeme anglickou slaninou. Dáme ho do pekáča, potrieme...

prazdny

Zajac na slivkách so zemiakovou roládou

Hlavné jedlá

Stehná umyjeme a osušíme, koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Sušené slivky namočíme do rumu....

prazdny

Jelení guláš s rajčiakmi

Hlavné jedlá

Mäso odblaníme, opláchneme a osušíme. Zeleninovú zmes nakrájame, obložíme ňou mäso a necháme na...

prazdny

Divinový chrbát s medovými lievancami

Hlavné jedlá

Med je surovina hodná kráľovnej (a to nie iba včelej). Dokáže nielen osladiť dezerty, ale...

prazdny

Diviačia roláda s hubovou plnkou

Hlavné jedlá

Na placky uvaríme zemiaky v šupke deň vopred. Šalotku a polovičku cesnaku nakrájame na drobné kocky, speníme...

prazdny

Rezníky z diviny so zeleným korením

Hlavné jedlá

Na panvici s rozpusteným horúcim maslom rýchlo opražíme rezníky z diviny po 3 – 4 minúty z...

prazdny

Srnčí valček s králičím mäsom v bylinkovej palacinke

Bravčové mäso

Umytý a osušený srnčí chrbát osolíme a sprudka opečieme z oboch strán cca 1 min. Králičie...

prazdny

Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré

Hlavné jedlá

Na bravčovej masti orestujeme postrúhanú koreňovú zeleninu, šalotku a divé korenie dohneda. Pridáme umyté, očistené...

prazdny

Chrbát z diviaka s chrenovou kôrkou

Hlavné jedlá

Z mäsa vykrojíme sviečkovicu a odložíme ju do chladu. Kosti a nakrájanú zeleninu prudko opekáme na...

Jedlá z diviny