Rezeň z daniela s hubovými pirohmi
Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most Slávy v Trenčianskych Tepliciach, 14. októbra 2014
šéfkuchár hotela Most Slávy v Trenčianskych Tepliciach, 14. októbra 2014
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
30 minút
na 140 °C
na 140 °C
Suroviny
Rezne: | |
800 g (alebo stehno, možno nahradiť hovädzím mäsom) |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
Pirohy: | |
450 g v šupke |
|
|
|
|
|
166 g |
|
50 g |
|
podľa potreby |
|
Plnka: | |
200 g |
|
150 g |
|
|
|
50 ml |
|
|
|
10 ml |
|
10 ml |
|
Bylinkové maslo: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Danielie mäso nakrájame na rezne, okoreníme ich, polejeme olivovým olejom a necháme odležať aspoň 12 hodín. Potom rezne opečieme na panvici zo všetkých strán a dáme dopiecť do rúry pri 140 °C na 12 minút.
- 2
Plnka: Na cibuli opečieme lesné huby, podlejeme ich vývarom, bielym vínom a smotanou. Dochutíme cesnakom.
- 3
Pirohy: Z uvarených zemiakov pripravíme zemiakové cesto, do ktorého zabalíme zmes z húb. Naplnené pirohy varíme v osolenej vode, až kým nevyplávajú na povrch.
- 4
Bylinky zmiešame s maslom a s cesnakom, dochutíme soľou a bylinkovým maslom a prelejeme pirohy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu