Plnené bažantie prsičká na topinamburovom kréme
Gabriel Kocák
šéfkuchár hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese, 26. septembra 2012
šéfkuchár hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese, 26. septembra 2012

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
300 g (najlepšie srnec) |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
100 ml |
|
100 g |
|
6 g |
|
1 ks |
|
|
|
Krém z topinamburov: | |
300 g, očistené |
|
100 ml |
|
1 l |
|
100 g |
|
Hroznové čatní: | |
150 g |
|
100 ml |
|
40 g |
|
1 ks |
|
40 g |
|
80 ml |
|
|
Postup
-
1
Vermút a portské spolu s bobkovým listom a bielym korením zredukujeme (necháme odpariť) na 50 ml. Srnčie mäso zomelieme spolu s husacou pečeňou a pridáme smotanu. Pridáme zredukované vína a rozmixujeme na jemnú hmotu, ktorou naplníme bažantie prsia. Opečieme na spenenom masle a dopekáme v rúre pri teplote 130 stupňov.
- 2
Krém z topinamburov: topinambury uvaríme v smotane a vývare do mäkka a potom rozmixujeme. Pridáme maslo.
- 3
Hroznové čatní: Odkôstkované a šupky zbavené hrozno skaramelizujeme, pridáme portské a vanilku. Zredukujeme na sirupovú konzistenciu. Zahustíme maslom a dochutíme kôrou z limetky a slamovým vínom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu