Jelenie ragú

boise - fotkaBoise, 30. decembra 2017 16:15
Ďalšie recepty »
Jelenie ragúFoto: boise

Neviem čo je to ragú, z kuchárskeho hľadiska neviem presne definovať, ako má také ragú vyzerať a čo má spĺňať a ako sa dobre vychované ragú správa. Ale ako sme tak s ragú na seba pozerali, iné meno som mu dať nevedela.

30 min
príprava
120 min
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
4 PL
5 ks
8 guličiek
6 ks
150 g
5 ks
1 hrsť
2 ks malý
4 PL
3 dcl
3-4 ks
 kúsok
6 strúčikov
1 ks (na zahustenie)
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso pokrájame na kocky. Na bravčovej masti opražíme cibuľu, pridáme slaninu a ďalej opekáme do zlatista.

  2. 2

    Pridáme pokrájané mäso a opečieme, prihodíme nové korenie, borievky, bobkový list a necháme podusiť.

  3. 3

    Keď mäso pustí šťavu, pridáme soľ, mleté čierne korenie, na drobno nakrájaný cesnak, víno, paradajkový pretlak (použila som dve malé konzervy) a šípkový lekvár.

  4. 4

    Keď sa víno vyvarí, podlejeme vriacou vodou a pridáme pokrájanú mrkvu a zeler. Množstvo zeleru nechám na vás, ako komu chutí. Prihodíme tiež za hrsť brusníc a ďalej dusíme.

  5. 5

    Pokiaľ je šťava riedka, zahustíme ju nastrúhaným zemiakom. Varíme, kým mäso nezmäkne. Podávame napríklad s domácou zemiakovou knedľou (tú som robila prvýkrát v živote, takže je hodne kostrbatá). Ak sa rozhodnete pre takúto úpravu mäsa, prajem dobrú chuť ;)

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist