Foto: boise
Neviem čo je to ragú, z kuchárskeho hľadiska neviem presne definovať, ako má také ragú vyzerať a čo má spĺňať a ako sa dobre Zobraziť celý popisNeviem čo je to ragú, z kuchárskeho hľadiska neviem presne definovať, ako má také ragú vyzerať a čo má spĺňať a ako sa dobre vychované ragú správa. Ale ako sme tak s ragú na seba pozerali, iné meno som mu dať nevedela.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
4 PL |
|
5 ks |
|
8 guličiek |
|
6 ks |
|
150 g |
|
5 ks |
|
1 hrsť |
|
2 ks malý |
|
4 PL |
|
3 dcl |
|
3-4 ks |
|
kúsok |
|
6 strúčikov |
|
|
|
|
|
1 ks (na zahustenie) |
|
Postup
-
1
Mäso pokrájame na kocky. Na bravčovej masti opražíme cibuľu, pridáme slaninu a ďalej opekáme do zlatista.
- 2
Pridáme pokrájané mäso a opečieme, prihodíme nové korenie, borievky, bobkový list a necháme podusiť.
- 3
Keď mäso pustí šťavu, pridáme soľ, mleté čierne korenie, na drobno nakrájaný cesnak, víno, paradajkový pretlak (použila som dve malé konzervy) a šípkový lekvár.
- 4
Keď sa víno vyvarí, podlejeme vriacou vodou a pridáme pokrájanú mrkvu a zeler. Množstvo zeleru nechám na vás, ako komu chutí. Prihodíme tiež za hrsť brusníc a ďalej dusíme.
- 5
Pokiaľ je šťava riedka, zahustíme ju nastrúhaným zemiakom. Varíme, kým mäso nezmäkne. Podávame napríklad s domácou zemiakovou knedľou (tú som robila prvýkrát v živote, takže je hodne kostrbatá). Ak sa rozhodnete pre takúto úpravu mäsa, prajem dobrú chuť ;)
Tiež jelenie ragú:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Super, ďakujem, tak už budem vedieť ;)
Ajta krajta, výklad jako z učebnice. Naposledy jsem dělala /asi guláš?!/ každé maso zvlášť, pak sfúzovala. Je to jako nekonečný příběh, haha Hezký večer @Bubaya !
@Boise recept se mi moc líbí, jsi šikulka! Vezmu si inspiraci. Díky za receptík!
Ja som jedla v dobrej reštike pravé ragú v bešameli so smotanou a musím povedať, že to bolo vynikajúce, jemné a pritom pikantné. A okrem toho ma veľmi zaujíma pôvod jedál, aj pôvod slov, mien....tak preto ten výklad. A to, čomu my tu hovoríme guláš, nemá s maďarským originálnym gulášom veľa spoločného. Ale hlavne, že nám chutí, vždyť komu chutná, ten nezlobí.