Chlapské plátky
Mäso naklepeme, osolíme, trochu okoreníme, obalíme v múke a na oleji opečieme z oboch...
Hovädzí špíz s mangovou salsou
Mäso priečne nakrájame na tenké dlhé pásiky. Z citrónovej trávy, cesnaku, papričiek jalapenos, ...
Martinov domáci burger
Minulý rok v auguste som kúpil gril a prvýkrát griloval na terase pre mojich najbližších a kamarátov....
Smažená sviečková s čiernym korením s chlebovo-pistáciovou knedľou
Najprv osolíme sviečkovicu. Jednu stranu posypeme majoránom a čiernym korením a necháme postať.
Hovädzie akože – mandle - s ryžou
Slovo robí chlapa a platí to aj pre kráľa! Sľúbil som Vám tento rcp, tak nech...
Rib-eye steak s koňakovou omáčkou
Vysokú roštenku narežeme na štyri kusy po 250 g, ktoré okoreníme a po povrchu jemne narežeme nožom...
Hovädzí guláš z bravčovým kolenom a kápiovo-šampiňónovým knedlíkom
Mal som chuť, mojej manželke Aničke, navariť niečo nezvyčajné, tak som sa tuho zamyslel a vymyslel som...
Bucatini s mrkvou a hovädzím mäskom
Spracovávala som mrkvu zo záhrady, tak som ju rovno zakomponovala aj do obedného menu.
Plnená roštenka
Odležanú roštenku nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Pripravené plátky...
Domáca jaternička kupati
Jedlá s tajomstvom. Už názov napovedá, že sa v nich skrýva ďalší rozmer – tajomná plnka,...
Lazane s kyslou smotanou a zeleninou
Veľa veľa zeleniny s trochou mäsa. Robievala som s bešamelom, ale kamarátka mi odporučila smotanu...
Hovädzie mäso na paradajkách
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na tuku, pridáme nakrájané mäso a urestujeme. Osolíme, okoreníme a...
Sviečkovica s blanšírovanou zeleninou a vývarom
Hovädziu sviečkovicu očistíme, okoreníme a osolíme. Sprudka ju opečieme z každej strany na rozohriatom olivovom...
Thajské stir-fry s bazalkou (Pad kra prao)
Pad kra prao je jedno z najpopulárnejších thajských jedál. Jeho názov znamená „pražené mäso s bazalkou“ a je to jednoduchý a chutný recept, ktorý si pripravíte do pol hodiny....
Hruška plnená mletým mäskom
Zostalo mi mleté mäsko zo včera, tak dnes som sa vrátila k receptu, ktorý som...
Hovädzie – Tri tip – s čiernym pivom Modelo Negra
Chutný a hlavne rýchly variant úpravy hovädzieho mäsa s troškou jablkového octu a s tmavým pivom...
Plněné cuketky po arabsku v rajčatové omáčce
Mám ráda arabská jídla, jsou lahodná, jen jemně kořeněná.
Carpaccio z Tafelspitzu
Hovädzie mäso uvaríme spolu s koreňovou zeleninou a korením, necháme vychladnúť (najlepšie cez noc) a nakrájame...
Šťavnatý steak z hovädzej roštenky
Perfektne pripravený a presne podľa vášho želania prepečený steak z hovädzej roštenky je umenie, ktoré spolu...
Vyprážaná marinovaná pečeň
Veľmi chutné a jednoduché na prípravu. Stačí zvoliť už len prílohu podľa chuti a výborný obed,...
Hovädzia sviečkovica so žemľovou knedľou
Mäso umyjeme, očistíme, nakrájame na valčeky s hrúbkou asi 7 cm. Horčicu vymiešame s...
Hovädzia sviečkovica s hriankami a oštiepkom
Neviem, ako ktorý z varecháčov_gazdiniakov, ale ja „z času na čas“ sa milerád predvediem ...
Penne po taliansky
Veľmi chutné cestoviny, troška náročnejšia príprava, ale stojí to za to.
Flank steak s krémovým hubovým rizotom a hľuzovkovou penou
Recept od Martina Korbeliča
Hovädzí jazyk s hrozienkovou omáčkou
Gastronómia vždy cestovala. A tak nám v strede a na východe Európy zmiešala chute, zvyky i kombinácie. Naštastie však v každej...
Starorímsky tanier zo sviečkovice
Sviečkovicu odblaníme a na suchom grile alebo panvici sprudka opečieme. Necháme odležať asi 20 minút.