Varená hovädzina v zelenine

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 8. júna 2014
Varená hovädzina v zelenine
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
500 g
200 g
150 g
150 g
1 ks
1 ks
1 hrsť
200 g




Postup

  1. 1

    Umyté hovädzie mäso a kosti vložíme do dostatočne veľkého hrnca. Zalejeme studenou vodou, privedieme do varu a plameň stíšime. Počas varenia z povrchu odoberáme vyzrážané bielkoviny.

  2. 2

    Po hodine pridáme zeleninu a všetky koreniny. Po dovarení mäso a zeleninu vyberieme z vývaru, nakrájame a rozdelíme do štyroch hlbokých tanierov.

  3. 3

    Podlejeme vývarom a nakoniec dochutíme nastrúhaným čerstvým chrenom.

Diskusia k receptu

safran
nastrúhaný surový chren na vrch? zaujímavé... skúsim




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia