Varená hovädzina v zelenine
Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 8. júna 2014
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 8. júna 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
180 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté hovädzie mäso a kosti vložíme do dostatočne veľkého hrnca. Zalejeme studenou vodou, privedieme do varu a plameň stíšime. Počas varenia z povrchu odoberáme vyzrážané bielkoviny.
- 2
Po hodine pridáme zeleninu a všetky koreniny. Po dovarení mäso a zeleninu vyberieme z vývaru, nakrájame a rozdelíme do štyroch hlbokých tanierov.
- 3
Podlejeme vývarom a nakoniec dochutíme nastrúhaným čerstvým chrenom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu