Steak s hubovou redukciou

afataga - fotkaafataga, 14. apríla 2013
Steak s hubovou redukciou
Foto: afataga
2
porcie
30 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
20 guličiek
1 čl
redukcia:
2 PL
6 ks
1/2 hrnčeka
2 čl
1 ks
1 čl
podľa chuti
príloha:




Postup

  1. 1

    Sviečkovicu som kúpila v stredu a nechala som ju v chladničke. Dnes som ju vybrala z fólie, odblanila a pokrájala na 3cm steaky. 4 ks som nechala na doske asi 1 hod., pred prípravou som posypala soľou a korením nadrveným v mažiari. Na panvicu som dala trošku masti, keď bola poriadne rozpálená, dala som na ňu steaky, robila som z jednej strany 2 min., z druhej strany 1,5 min.

    Steak s hubovou redukciou - obrázok 1
  2. 2

    Rúru som si zohriala na 53°, steaky som potom dala na sklenený pekáčik a do rúry na 2 min., medzi tým som uvarila zemiaky, ešte pred tým som si udusila sušené suchohríby, ktoré boli cez noc namočené vo vode, dusila som ich 20 min. Zemiaky som opiekla na troche masti na grilovacej panvici. Steaky som vybrala a zakryla krytom na syr. Do panvice som dala výpek z mäsa, paradajky a za chvíľu huby aj s troškou vody, v ktorej som ich dusila, po chvíli som pridala soľ, rascu a chilli. Dala som len jednu, aby som neprebila chuť húb.

    Steak s hubovou redukciou - obrázok 2
  3. 3

    Redukciu som odstavila a pridala maslo

    Steak s hubovou redukciou - obrázok 3
  4. 4

    Medzi tým si mäso oddýchlo a opiekli sa zemiaky, takže na tanier zemiaky, steaky a redukciu.

    Steak s hubovou redukciou - obrázok 4

Diskusia k receptu

mracik9
krása,keď sú tam suchohríbiky,tak to musí byť mňamózne :))
uložené na vyskúšanie
babav
Pekny recept,výborne jedlo ! @afataga , ak chceš aby tvoje maso nestratilo pri opekani tvar skús každý surovy stejk po okrajoch( na pevno )obalit pasikom slaninky....dodatok iba pre zaujímavosť ;-)
tiginko
no krásne dievča! Teda hovorím o recepte, nie o tebe, teba som ešte nevidela :-) Bola si spokojná s mäskom? V reze vyzerá skvele, úplne si viem predstaviť, ako sa mi rozplýva na jazyku. Ja osobne okrem zeleniny a napr. takej lákavej "omáčky" ako si urobila, nič ďalšie k tomuto skvostu nepotrebujem
concord
cherry paradajky+dusené suchohríby??Nad tým by krútil nosom aj môj vlčiak Rex a ten je polovegetarián.
afataga
dakujem za komplimenty
@elixir WD nevediem, musis si urobit sama :-)
@maragretka28 viem ze take nemas rada
@babav dakujem za radu, viem, ze aj tak sa robi, niekedy vyskusam
@tiginko maso bolo super, nabuduce budem robit o par sekund dlhsie
@concord pozdravujem Rexa
kika1212
Mne tam chýba príbor a návod, z ktorej strany začať. No máš to úžasné.
Krásny a bohato naložený tanier. Porcia XXL. To nemá chybu. Prajem pekný slnečný deň.
irenaw
takéto mäsko môžem hocikedy. stačí aj kúsok špagátu, keď nemám slaninu, odstránim pred vložením do rúry, aby sme ho neťahali zo zubov ;-).
paploska
mňam, vyzerá to naozaj výborne. určite vyskúšam :-) KK
angast
Steaky môžem vždy ,všade a furt za každého počasia.
S hubovou redukciou môžu mať výbornú chuť. Perfektné.
medovnicek
pri pohľade na tvoj recept mi sliny tečú ako bernardínovi, tá úvodná fotografia sa ti neskutočne vydarila
lusinkab
hmmmmmmmm no co dodat :-) to je jeden neskutocne chutny recept. Keby sa dal ten tanier zobrat cez obrazovku tak by si mala uz prazdny recept :-) juj toto ja mozem hocikedy
lelinka
4 minuty sa zda vela a do rury davat steky to uz je len vyhra
macka78
Boooože také chute si mi narobila, prečo mi toto robíš, keď som po cvičení a som hladná.... mňam. Porcia ako pre mňa stvorená :) :) :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia