Foto: afataga
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sviečkovicu som kúpila v stredu a nechala som ju v chladničke. Dnes som ju vybrala z fólie, odblanila a pokrájala na 3cm steaky. 4 ks som nechala na doske asi 1 hod., pred prípravou som posypala soľou a korením nadrveným v mažiari. Na panvicu som dala trošku masti, keď bola poriadne rozpálená, dala som na ňu steaky, robila som z jednej strany 2 min., z druhej strany 1,5 min.
-
2
Rúru som si zohriala na 53°, steaky som potom dala na sklenený pekáčik a do rúry na 2 min., medzi tým som uvarila zemiaky, ešte pred tým som si udusila sušené suchohríby, ktoré boli cez noc namočené vo vode, dusila som ich 20 min. Zemiaky som opiekla na troche masti na grilovacej panvici. Steaky som vybrala a zakryla krytom na syr. Do panvice som dala výpek z mäsa, paradajky a za chvíľu huby aj s troškou vody, v ktorej som ich dusila, po chvíli som pridala soľ, rascu a chilli. Dala som len jednu, aby som neprebila chuť húb.
-
3
Redukciu som odstavila a pridala maslo
-
4
Medzi tým si mäso oddýchlo a opiekli sa zemiaky, takže na tanier zemiaky, steaky a redukciu.
uložené na vyskúšanie
@elixir WD nevediem, musis si urobit sama :-)
@maragretka28 viem ze take nemas rada
@babav dakujem za radu, viem, ze aj tak sa robi, niekedy vyskusam
@tiginko maso bolo super, nabuduce budem robit o par sekund dlhsie
@concord pozdravujem Rexa
Krásny a bohato naložený tanier. Porcia XXL. To nemá chybu. Prajem pekný slnečný deň.
S hubovou redukciou môžu mať výbornú chuť. Perfektné.
:-) dakujem