Foto: evusik
tak, manžel je za horami, za dolami a ja mám fraj... variť nemusím, ale chleba mi treba a do obchodu sa mi nechce tak Zobraziť celý popistak, manžel je za horami, za dolami a ja mám fraj... variť nemusím, ale chleba mi treba a do obchodu sa mi nechce tak som si upiekla malé bagetky a k tomu steak so sviečkovice ktorá mi zostala zo včera...
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Bagety: | |
300 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
300-350 ml |
|
1/2 kocky |
|
1 ČL |
|
Steak: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
Dresing: | |
2 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Hneď ráno som si zamiesila na bagetky, aj keď v názve je sendvič, ale veď aj z bagety sa dá spraviť sendvič... ja pečiem chlieb aj pečivo z pol kila múky, ktorú rôzne kombinujem, samozrejme to robím od oka, ale keď fotím, tak aj vážim aby som tu potom nepísala blbosti... postup mám tiež vždy rovnaký, droždie rozpustím vo vlažnej vode, pridám múku a soľ a zamiesim cesto, ktoré nechám vykysnúť, keď mám viac času, po hodine premiesim a nechám znovu cca hodinku kysnúť
-
2
potom si cesto rozdelím na 6 rovnakých častí, ja si cesto vážim... je to lepšie pri pečení, formu vytriem olejom, vložím bagetky a nechám podkysnúť
-
3
pečiem v rúre vyhriatej na 250°C asi 5 minút, potom zmiernim na 200°C a pečiem cca 20 minút... po vybratí ich potriem vodou a vyklopím na mriežku kde ich nechám vychladnúť
-
4
a urobím si dresing: majonézu, smotanu a horčicu zmiešame... tento dresing je výborný s kremžskou ale aj s dijonskou horčicou
-
5
dresing vymiešame pridáme trochu medu a pár kvapiek citrónovej šťavy, osolíme, okoreníme a odložíme do chladu
-
6
hovädziu sviečkovicu odblaníme a nakrájame na hrubšie asi 3 cm steaky
-
7
steaky obalíme v podrvenom korení štyroch farieb, polejeme olejom a odložíme do chladničky... stačí na hodinku, ja som ho nakladala včera a robila som z neho steaky a zvyšok som použila dnes... ešte si pripravíme grilovaciu panvicu a nakrájame červenú cibuľu na mesiačky alebo koliečka...
-
8
steak pred pečením musíme vyložiť z chladničky aspoň na 15-20 minút, nesmieme ho grilovať studený... pečieme z každej strany asi 2 minúty, to je ale na mňa moc krvavé preto ja pečiem z jednej strany 4 minúty a z druhej strany 2 minúty... keďže nepečiem steaky každý deň, pekne si nastavím časovačky aby som to neprešvihla... hotový steak preložíme na teplý tanier, prikryjeme miskou a uložíme do tepla
-
9
na grilovaciu panvicu vylejeme zvyšok oleja v ktorom boli naložené steaky a opražíme cibuľu
-
10
steak nakrájame na pásiky
-
11
bagetu prekrojíme, potrieme dresingom a už v tejto chvíli sa z bagety stáva sendvič, veď sendvič je vlastne obložený chlieb :-)
-
12
preložíme plátkami mäsa
-
13
a veľkou porciou cibuľky
-
14
a je to... môj muž takéto jedlá odmieta, pretože sa to nedá normálne jesť a už vôbec nie na verejnosti... a veď ja som to na verejnosti nejedla... aj keď som si sendvič spôsobne krájala nožom, zababraná až za ušami, pochutila som si prenáramne...
ja si takéto robím len sama pre seba, lebo môj také nemusí, ale keď toto uvidia na Vareche moje deti to bude cirkus... že sebe áno a im nie :-)
ako mám otvoriť také ústa /viem-hubu mám veľkú/..no toto asi rozobraté ako lego..alebo..??
šikovná varecháčka..
že sú radi-že ťa majú..??
:-)
@radost tak to máš pravdu, takú veľkú hubu ani ja nemám, pekne som si krájala ostrým nožíkom .-) ale toť ma napadlo, že na nedávnom Myjavskom jarmoku sme si dali cigánsku a tá veru bola tiež parádne "tlastá" a zvládli sme to aj na verejnosti :-)
ja som kupila formicky v Lidli, ale nie ako plech, ale samostatne , rozmer sedi, vojde ich na velky plech max. 8
:-)
@zdezda aj my máme psa, tak viem o čom hovoríš... my tomu zo srandy hovoríme kráľovské hodovanie, my jeme za stolom a psom hádžeme pod stôl, samozrejme keď sme na chalupe .-)
@smejkad to som netušila, že predávajú aj samostatne, aj to by sa mi páčilo, ja som taký formičkový maniak, kupujem čo vidím :-)
@havino presne takto to aj ja robím :-)
ešte malá oprava v komente o 8:44 malo byť "tlstá" :-)