
Dusené jelenie stehno so zemiakovo-bryndzovým šalátom
Jelenie stehno rozdelíme na 4 porcie a prešpikujeme slaninou. Osolíme, okoreníme. Sprudka opečieme na masle, ...

Kuracia roláda-celiatická
Táto zdravá kuracia roláda je na spestrenie jedálnička ktorú môžu aj celiatici s pridaním vhodných ingrediencií bez...

Omeleta
Priateľ si vždy robí takúto omeletu, keď nám ostane zemiaková kaša. Nikdy som to nejedla,...

Gothaj šalát
Videl som v jednom reťazci retro salámu Gothaj, tak ma napadlo vyskúšať jeden recept, ktorý...

Koláčik na nedeľu
Už asi dva týždne som nič nepiekla, tak som rozmýšľala čo vymyslieť a nakoniec som skombinovala z...

Cuketová praženica
Keď už som teda zaregistrovaná na Vareche pridám sem svoj prvý recept.

Minipizza z lístkového cesta
Najprv si vyvaľkáme lístkové cesto na hrúbku približne pol centimetra. Dosku predtým posypeme múkou, aby...

Červená šošovica s quinoou
Tento obed máte uvarený za pol hodinku, ak práve nemáte quinou, môžete ju nahradiť ryžou alebo zemiakovou kašou....

Fusilli s cuketou a prosciuttom
Moja včerajšia večera - pripravená za 10 minút z vecí, čo boli práve poruke. Veď...

Tekvicové cesto na ovocné guľky alebo šúlance
Máme veľa tekvíc. Rozdávam, varím z nich pomaly každý deň a mám odloženú na zimu...

Cestoviny trochu inak
Recept vznikol zo zostatkových surovín, bol rýchly, chutil aj deťom, tak som si povedala,...

Punčový koláčik
Ako prvé si pripravíme 2 svetlé korpusy. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme múku a polovicu...

Lososové linguine s pórom a smotanou
Minule som sem pridával marinovaného lososa. Zostalo mi z neho, tak som rozmýšľal čo s...

Chlieb zo Sicílie /fotorecept/
Tento chlieb sa robí na Sicílii, je mäkkučký, nadýchaný, ľahučký, pórovitý s okami...

Gnocchi s opečenou zeleninou
Gnocchi s opečenou paprikou, cibuľou, cuketou, šampiňónmi a cherry paradajkami posypané strúhaným syrom.

Zapekaná zelenina
Rúru zohrejeme na 180 °C. Pekáč s rozmermi 15 x 25 cm vymastíme roztopeným olejom alebo...

Vanilkovo– čokoládový zákusok
Bielky vyšľaháme, pridáme cukor a nakoniec do tuhého snehu pridáme žĺtky, múku a citrónovú kôru.

Garnáty, scampi, obrie krevety
Este jeden recept odomna, na krevety. Omacka nemusi byt. Ja len ze mi bolo...

Karfiol a brokolica so „syrovou“ omáčkou
Leto nám prináša pestré farby, ktoré môžeme mať aj na tanieri. A tiež jedlé kvety,...

Vajíčkový šalát po našom
Variant všeobecne známej lahôdky, tentoraz doplnenej aj mojimi obľúbenými stonkami zeleru. Vo všetkých slovenských regiónoch,...

Utopenci - čerti
Tento recept pochádza z kulinárskej dielne Jana z Myjavy. Nie je ničím zvlášny ale dá sa...

Dolma
Mäso zomelieme, pridáme uvarenú ryžu, soľ, korenie, pretlačený cesnak a nadrobno pokrájanú cibuľu....

Cibuľový šalát
Tento cibulovy salat sa moze podavat teply, ale je aj velmi chutny studeny. Recept mam...

Mexická pestrofarebná zapekaná ryža
K príprave tohoto pokrmu ma nalákala krásna fotografia. Ako napovedá názov, bola krásne farebná...

Francúzsky jablkový koláč
200 g hladkej múky, 250 g kryštálového cukru, 6 vajec, 250 ml mlieka, ...

Cuketové placky s fetou, mätou a limetkou
Tieto placky sú momentálne u nás TOP. Fantázia, povedal manžel. Recept je podľa Nigelly...