Foto: ancicka
Pekne nadýchané a jemné .Výborné sú ako za tepla,tak aj za studena.
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
2 hrnčeky |
|
2,5 hrnčeka |
|
1/2 ČL |
|
1/2 hrnčeka celozrnná |
|
2 ČL kypriaci |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
2 - 3 ks |
|
1/3 hrnčeka |
|
na vysmážanie |
|
Postup
-
1
Ovsené vločky si buď zomelieme, alebo valčekom rozmrvíme. Do misky si dáme ovos, sódu, soľ cukor a acidko a zamiešame. Necháme asi 15-20 min postať, aby vločky napučali.
-
2
Pridáme olej a vajcia, zamiešame. Pridáme múku s kypriacim práškom a zamiešame. Cesto by malo byť hustejšie. Jablká nastúhame
-
3
a zaniešame k vločkám.
-
4
Potom opekáme na oleji z oboch strán. Lievančeky vyložíme na obrúsok, aby prebytočný olej vsiakol.
-
5
Podávame poliaté medom a kto má rád tak si môže posýpať aj škoricovým cukrom.
Šikulka si @Ancicka.