Foto: eldina
rýchla fajnovka...baklažánov sa nikdy neprejem..:)...a pečie sa samo!!..:)
príprava
na 2OO °C
Postup
-
1
potrebujeme:
-
2
Na oleji osmažiť najprv cibuľu,potom nastrúhanú mrkvu...pridať mleté mäso, ochutiť.../mleté mäso netreba dlho variť, len kým chytí farbu/..
-
3
baklažány ošúpať,nakrájať na kolieska,nasoliť a nechať "vypotiť" horkosť...potom omyť a bud trochu utrieť alebo nechať stiecť...plech vymazať olejom , baklažány obaliť zľahka v múke a ukladať na plech
-
4
na vrstvu baklážanov dať osmažené mleté mäso a opäť vrstvu baklažánov...
-
5
preliať kyslou smotanou a vajcom/ochutené podľa vlastného výberu/ a dať piecť..
-
6
preliať baklažány zhora trochou oleja/dala som olivový/ a piecť na 18O-2OO °C cca 45 minút/...kým nezhnednú/....podávať s čím chcete/ja som so zemiakovou kašou a baklažánovým šalátom/ano,opäť baklažán/..:)
PS: pekny tradicny recept s modernym postupom.
varecha.pravda.sk/recepty/vianocne-baklazanove-rolky/1258...
varecha.pravda.sk/recepty/balkanska-baklazanova-musaka/18...