Topoľčiansky mäsový „baránok“
Jozef Ševčík
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 7. mája 2015
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 7. mája 2015

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Postup
-
1
Cibuľku a cesnak urestujeme dozlatista a pridáme ostatné suroviny vrátane polovice vajec. Všetko zmiešame a dochutíme.
- 2
Z bielkov z druhej polovice vajec spravíme sneh a postupne zľahka zamiešame. Dáme piecť pri 180 – 200 °C.
- 3
Čo so zvyšnými 10 žĺtkami?
Náš tip na domáci vaječný likér (asi 1,5 l): žĺtky šľaháme nad parou, prilejeme pol litra Salka, jemne prehrejeme, prilejeme pol litra rumu a dochutíme 50 g vanilkového cukru. Podľa hustoty zriedime mliekom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu