Lievance s ovsenými vločkami fotorecept

andy54 - fotkaandy54, 7. júla 2010
Lievance s ovsenými vločkami (fotorecept)
Foto: andy54

Pamätám sa, keď som to prvý krát robila priateľovi, ohŕňal nad tým nos. Lievance a ovsené vločky?? No keď to potom ochutnal, zaľúbil si Zobraziť celý popisPamätám sa, keď som to prvý krát robila priateľovi, ohŕňal nad tým nos. Lievance a ovsené vločky?? No keď to potom ochutnal, zaľúbil si ich.

6
porcií
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
400 g
1 ks
200 g
4 lyžičky




Postup

  1. 1

    V miske si mixérom vymiešame vajíčko, cukor, soľ, múku a mlieko.

    Lievance s ovsenými vločkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vymiešaného polohustého cesta pridáme ovsené vločky.

    Lievance s ovsenými vločkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opatrne mixérom premiešame.

    Lievance s ovsenými vločkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Posledná kontrola hustoty.

    Lievance s ovsenými vločkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto necháme cca hodinu oddýchnuť. Vysmážame na rozpálenom oleji na stredne miernom ohni z oboch strán.

    Lievance s ovsenými vločkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Necháme odkvapkať a ukladáme na seba, pokiaľ skorej nezmiznú v bruškách.

    Lievance s ovsenými vločkami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

zitar
mne sa vôbec nezdá, že to vyzerá nechutne, skôr naopak
marienka44
Typické lievance sa robia v dolkarni /panvica s jamkami/ a cesto obsahuje kvasnice, rum, aby nepili vela oleja. Lievance sa mozu obohatit troskou ovs. vlociek /ja davam aj do palacinkoveho cesta a vymixujem/, ale tu je ich vela. Ziadne kypridlo tam nie je. :-)
zdezda
:-) náhodou je to fajn papanie k zeleninovému šalátu a keď pridáte nastúhané jabľčka, 1/2čaj.lyž. sódy bic. a po vysmažení posypete vanil. cukrom, to je pochúťka :-)
moli
Jedlo nikdy nevyzerá nechutne!!!Ak sa nám neľúbi, tak nekomentujeme, nekonzumujeme!!!Z ovsených vločiek robievam aj ja a sú naozaj chutné.Ja dávam do nich aj jablko a štipku škorice.Recepty sú rozličné, a veľa sa dá aj doplniť podľa fantázie! :o) Sú pekné, Andy54!
zazanka
@moli absolútne s Tebou súhlasím. Bodajby bol predo mnou ten obrázok č. 6... mňam :-)
mikat
@marienka44 , toto je zrejme zdravšia verzia, ako robievaš Ty... preto je tam viac ovsených vločiek :) A načo kypridlo alebo kvasnice? Veď je to ako palacinkové cesto, nie? Ja do palaciniek veru kypriaci prášok nedávam. @Andy54 , ďakujem za tip, pridať vločky ma veru ešte nenapadlo :)
evanaaa
Zaciatocník, píšeš, že rád varíš, mal by si teda vedieť, že lievance sa dajú robiť na viacej spôsobov, kysnuté, nekysnuté, s jogurtom, smotanou, alebo takto, ako to pridala sem Andy54, a tiež sa môžu robiť len tak, na panvici, či v dolkárni - tam sa väčšinou, marienka44 , robia dolky. Ale nezáleží, ako a kde sa robia, len aby sa dali zjesť. A myslím, že tieto sa dajú.
jody
Vyzerajú fantasticky! Okamžite by som si ich dala a zajtra ich veru urobím! A kto tu nad jedlom ohŕňa nos, nemá tu čo hľadať, alebo nech aspoň čuší!
andy54
Dúfam, že Vám budú chutiť. U nás ich dokonca papá moja dcérka(4 roky) a v tejto podobe jej viacej chutia, ako samotné.
babula90
andy, akurát ich idem robiť:-) Droždie tu naozaj nepatrí, to nie su šišky, milujem lievance s jablkami, robím ich na olivovom oleji.
a suhlasim so@zitar , že Marienka, ešte nikdy nič pozitívne nenapísala, nevšímaj si takých frflosov, su to osoby konzervatívne a ked sa niečo nerobí podla ich receptov, tak kritizuju.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia